Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Συνάδελφε

Οι στιγμές που περνάμε είναι δύσκολες. Η ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης, οδηγούν τον κόσμο της δουλειάς σε αφανισμό. Δικαιώματα ενός αιώνα καταργούνται. Αγώνες και θυσίες με αίμα για τα αυτονόητα δείχνουν χαμένοι. Η βαρβαρότητα που επιβάλει η κυβέρνηση συμμαχώντας με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. σκεπάζει σαν μαύρο σύννεφο τις ζωές μας.
Καλούμαστε να πληρώσουμε το τίμημα για μια κρίση που άλλοι δημιούργησαν
Αλήθεια πόσο απέχουμε από την ισχυρή Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων και της περήφανης ένταξης μας στην ΟΝΕ?
Σε μια χώρα που ποτέ δεν πλήρωσε κανείς για το πλιάτσικο στη χρηματιστήριο, για τα δομημένα ομόλογα, για το Βατοπαίδι, για την Siemens, για, για, για…… καλούμαστε να πληρώσουμε πάλι εμείς.
Σε μια χώρα που ποτέ δεν μπήκε κανείς φυλακή, σε μια χώρα που η εκκλησία κάνει μπίζνες με το κράτος, σε μια χώρα που υπουργοί δηλώνουν πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, σε μια χώρα που υπουργοί ήταν και ιδιοκτήτες αναψυκτηρίων, σε μια χώρα που έκαψαν όλα τα δάση της, σε μια χώρα που ο πρώην πρωθυπουργός το έβαλε στα πόδια και τώρα κρύβεται χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν, σε μια χώρα που ο νυν πρωθυπουργός έλεγε πως τα λεφτά υπάρχουν, σε μια χώρα που νυν και τέως πρωθυπουργοί πριμοδοτούσαν τις τράπεζες με 28 δις καλούμαστε να πληρώσουμε πάλι εμείς.
Το σχέδιο όμως είχε διάφορα επεισόδια. Πρώτα άλωσε τα συνδικάτα, τα απονεύρωσε και τα έκανε ακίνδυνα για το σύστημα. Έπειτα έστρεψε τους εργαζόμενους εναντίον άλλων εργαζομένων. Πρώτα ήταν οι «αλήτες» αγρότες που έτρωγαν τις επιδοτήσεις και δεν δούλευαν, έπειτα οι «τεμπέληδες» δημόσιοι υπάλληλοι που έτρωγαν τις σάρκες του κράτους και τέλος οι «αργόσχολοι» εργάτες που έκλεισαν τα εργοστάσια με τις απεργίες τους. Στο ενδιάμεσο συνέλαβαν και τους τρομοκράτες που δεν άφηναν το ξένο κεφάλαιο να επενδύσει στην Ελλάδα…..
Φτάσαμε λοιπόν να μας απαγορεύουν τις αυξήσεις, να μας απολύουν όποτε θέλουν, να μας αποζημιώνουν όσο θέλουν, να μας προσλαμβάνουν με όσο μισθό θέλουν να βγαίνουμε στην σύνταξη μετά θάνατον, αφού πρώτα έχουμε αγοράσει πανάκριβα τα τσιγάρα μας, τα ποτά και την βενζίνη μας.
Και όλα αυτά για να βγει η χώρα από την κρίση. Και μας λεν πως είναι και αναγκαίο και αναπόφευκτο.
Συνάδελφε
Δεν πρέπει να περάσει αυτή η λαίλαπα. Πρέπει να μην ζήσουμε χειρότερα από τους πατεράδες μας και καλύτερα από τα παιδιά μας. Πρέπει να πληρώσουν αυτοί που θησαύριζαν στην πλάτη μας για χρόνια. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρώσουν. Δεν κέρδισαν ποτέ πέρα από ένα μισθό πείνας, δεν έκλεψαν ποτέ και δεν είχαν ποτέ off shore εταιρείες.
Ως εδώ. Η κρίση τους ας γίνει η αφορμή για το θάψιμο τους και η απαρχή για μια νέα ζωή για τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.. Ας τους σταματήσουμε τώρα.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ/5/ΜΑΗ/2010
Για να μην επικρατήσει η βαρβαρότητα. Το χρωστάμε σε μας και στα παιδιά μας.
Υ.Γ. Αλήθεια τα μαγαζιά έχετε σκοπό επιτέλους να τα ανοίγετε τις Κυριακές γιατί δεν προκάνουμε να ψωνίσουμε!!

Προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»
4/5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου