Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με ανακοίνωση του καταγγέλλει την επίθεση κατά μέλους του Δ.Σ των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ν.Αχαΐας και Ηλείας από εργοδότες.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τον άνανδρο και δολοφονικό τρόπο δράσης κατά του συναδέλφου και μέλος του Δ.Σ. των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ν. Αχαΐας & Ηλείας Ευγενίου Κυπριανίδη, την Κυριακή 17/10/2010, από εργοδότες που θεωρούν ότι είναι υπεράνω Πολιτείας και Νόμων.

Οι κατά τα άλλα ευυπόληπτοι συμπολίτες μας έστησαν «καρτέρι θανάτου» σε ένα οδηγό συνδικαλιστή και του επιτέθηκαν και θρασύδειλα τον ξυλοφόρτωσαν (τρεις εναντίον ενός!!!) και με απάνθρωπο τρόπο προσπάθησαν να τον επιβιβάσουν βιαίως σε δικό τους όχημα για «μία βόλτα». Ο συνάδελφος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε στις αναγκαίες εξετάσεις – θεραπεία και νοσηλεύτηκε εκεί το βράδυ της Κυριακής 17/10/2010. Το έγκλημα του συναδέλφου είναι η εντονότατη συνδικαλιστική του δράση τόσο αυτού, όσο και του σωματείου του, που θίγει ίσως συμφέροντα και αναδιατάσσει ένα καθεστώς λειτουργίας ασύδοτο έκνομο τριτοκοσμικό που καταδικάζει τη νόμιμη συνδικαλιστική δράση και αναλαμβάνει και την εκτέλεση ποινών τις οποίες απονέμει.

· Καλούμε την Ασφάλεια και την ΕΛΑΣ να πράξει τάχιστα τα δέοντα.
· Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα προστασίας των συνδικαλιστών που έχουν το θάρρος να τα βάζουν ανοικτά και επώνυμα με τους εργοδότες.
· Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να λάβει από την μεριά της όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να μην έχουμε εκτός από τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και θύματα υποθέσεων που προσομοιάζουν στην δολοφονική απόπειρα της συναδέλφισσας Κούνεβα στην περιοχή μας, της συγκλονιστικής υπόθεσης που «τέθηκε στο αρχείο» μιας και τα θιγόμενα συμφέροντα αποδείχθηκαν πανίσχυρα.

Τέλος, προειδοποιούμε πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν κάμπτουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα αντιθέτως το δυναμώνουν και ο ισχυροποιούν για να συνεχίσει τη μόνιμη δράση του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου