Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 ΧΑΡΑ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Εντολές πληρωμών για εκφοβισμό στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών
Αιτήσεις για την έκδοση εντολών πληρωμής σε βάρος οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, ετοιμάζεται να καταθέσει η κοινοπραξία που κατασκευάζει την Κορίνθου-Πατρών.
Εκπρόσωπος των εργολάβων επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι έχουν κατατεθεί αγωγές για 25 περιπτώσεις, αλλά επισήμανε ότι οι ακροάσεις στο δικαστήριο δεν αναμένονται πριν από το τέλος του 2011 και έτσι προωθούν τις εντολές πληρωμής «για να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκτησης».

Κάνουν μάλιστα λόγο για «κενά χρηματοδότησης που αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το έργο», αλλά στην πραγματικότητα μάλλον πρόκειται για επιχείρηση εκφοβισμού αφού στο συγκεκριμένο δρόμο, παρά την τριτοκοσμικές συνθήκες οδήγησης, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, πιθανότατα γιατί δεν είναι συχνοί χρήστες του δρόμου όπως συμβαίνει με τις καθημερινές μετακινήσεις στη ΒΑ Αττική.

Η κοινοπραξία υποστηρίζει ότι στο τέλος του 2010 είχε έλλειμμα πόρων άνω των 60 εκατ. ευρώ από αποζημιώσεις που δεν κατονομάζονται αναλυτικά, καθώς και επιστροφή ΦΠΑ. Χαρακτηρίζει μάλιστα το ποσό ζωτικής σημασίας για τα έργα, για τα οποία αναφέρει ότι διαθέτει πάνω από 40 εκατ. ευρώ το μήνα.

Απολύσεις, αποχωρήσεις

Αναπάντητα έμειναν δύο ερωτήματα που έθεσε η «Ε» και αφορούν τις απολύσεις εργαζομένων και τις φήμες για αποχώρηση ξένης εταιρείας από την κοινοπραξία. Για το τελευταίο μάς είπαν μόνο ότι «όλοι οι μέτοχοι δεσμεύονται στην εξεύρεση ταχείας επίλυσης των προβλημάτων, σε συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο». Οσο για τις απολύσεις, η συγκεκριμένη εταιρεία, που απασχολεί περισσότερα από 350 εργαζόμενους, απέλυσε πριν από τις γιορτές 27 άτομα και ασφαλείς πηγές κάνουν λόγο για άλλα 70 στο τέλος του μήνα.

Χ.ΤΖ. Εκτύπωση σελίδαςΑποστολή με Email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου