Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Συνταγματοποίηση του Μνημονίου» καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΝ

Ομιλία Αλ. Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΝ στην Πάτρα

05/02/2011 06:39
«Βιώνουμε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνταγματοποιήσει το Μνημόνιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο μόνος δρόμος διεξόδου είναι η ενότητα και η οργάνωση των κοινωνικών αγώνων.

Επίσης ανέφερε ότι «έχουμε ακόμη πίστη στις δυνάμεις αυτού του λαού για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που κάνει τους Έλληνες φτωχότερους και θα οδηγήσει σε κοινωνικό μαρασμό».

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Πάτρα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η πόλη της Πάτρας βιώνει εδώ και πολλά χρόνια τις επιπτώσεις από την υπογραφή της συνθήκης «Δουβλίνο 2», που όπως είπε «έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών»

Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «λύση δεν είναι, ούτε η καταστολή, ούτε ο διωγμός ανθρώπων, που ούτως η άλλως είναι κατατρεγμένοι». Όπως πρόσθεσε, λύση είναι η προσπάθεια να δοθεί στοιχειώδης αλληλεγγύη, αλλά και υποδομές για τους ανθρώπους που έρχονται εδώ. Κυρίως όμως, όπως είπε, «ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους -και είναι πάρα πολύ αυτοί -που δεν έχουν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι επισκέφθηκε εργαζομένους σε εταιρία που συμμετέχει στην κοινοπραξία κατασκευής της εθνικής οδού από Ελευσίνα έως Τσακώνα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα έργα δεν έχουν προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ημερησίως από την διόδια, που διαρκώς αυξάνουν. Και δεν φτάνει αυτό, απολύουν εργαζόμενους μη τηρώντας στοιχειωδώς την εργασιακή νομοθεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου