Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ....από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ

Γαλλία: Δικάζεται ο "συνταξιούχος" των 2,1 εκ. ευρώ τον χρόνο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/03/2010
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή ζήτησε χτες να επιβληθεί Γαλλίδα εισαγγελέας στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του γαλλικού κατασκευαστικού ομίλου Vinci, Αντουάν Ζακαριά, τον πρώτο εργοδότη που δικάζεται στη Γαλλία κατηγορούμενος για το ύψος των απολαβών του!

Η Μαρί-Εμέ Γκασπαρί, εισαγγελέας στην πόλη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, ζήτησε επίσης να επιβλήθεί στον Ζακαριά πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ, το ανώτατο ποσό που μπορεί να επιβληθεί για αδικήματα που σχετίζονται με σκανδαλώδη οικονομικά προνόμια και την "κατάχρηση του κοινωνικού αγαθού του μισθού".

Ο Ζακαριά, ο πρώτος μεγάλος εργοδότης στη Γαλλία που προσάγεται στη δικαιοσύνη κατηγορούμενους για το ύψος των μισθών του, ήταν από το 1997 έως το 2006 ο εμβληματικός πρόεδρος της εταιρείας Vinci, ενός ομίλου που έφτασε να είναι ο πρώτος στον κόσμο στις κατασκευές.
Η εισαγγελία της Ναντέρ που διεξήγαγε τη σχετική έρευνα, κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της Vinci ότι προχώρησε το 2004 σε πλήρη αντικατάσταση της επιτροπής μισθοδοσίας της εταιρείας, προκειμένου να μπορέσει να συνδέσει άμεσα τον μισθό του με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου που διηύθυνε.
Με αυτό τον τρόπο, ο ετήσιος μισθός του Ζακαριά από τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2003, έφτασε τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ το 2004 και ξεπέρασε τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ το 2005. Αυτή η αύξηση επηρέασε και το "εφ'απαξ" που πήρε (12,8 εκατομμύρια ευρώ) αλλά και την ετήσια σύνταξή του (2,1 εκατομμύρια ευρώ) η οποία υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο ετήσιο μισθό του.
Ο "συνταξιούχος" σήμερα, 70χρονος Ζακαριά, ζει πλέον στη Γενεύη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου