Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ προς τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ προς τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Η κυβέρνηση και οι κατασκευαστικές εταιρίες απειλούν ότι θα σταματήσουν τα έργα ,επειδή οι οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν διόδια. Έτσι θα μείνουν χωρίς εργασία 45.000 εργαζόμενοι και το εθνικό δίκτυο θα μείνει ατελείωτο .Το υπάρχον εθνικό δίκτυο τους διαψεύδει, γιατί φτιάχτηκε χωρίς αυτούς, αλλά από το κράτος και με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Αν οι κυβερνήσεις μας δεν υπερδιπλασίαζαν το κόστος των δημοσίων έργων για να μεγεθύνουν τα κέρδη των κατασκευαστικών κοινοπραξιών, σήμερα θα είχαμε και διπλάσιους και καλύτερους δρόμους και θα είχαμε αποφύγει κι ένα κομμάτι τους επαχθούς χρέους.

Φίλοι ,εργαζόμενοι

Η λύση στο πρόβλημα της επέκτασης των οδικών δικτύων δεν βρίσκεται στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα των εθνικών μας οδών ούτε στη χρηματοδότηση των έργων από τα διόδια. Η λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενιαίου φορέα οδοποιίας με ανοιχτό κοινωνικό έλεγχο. Έτσι μόνο μπορούν να φτιαχτούν καλοί, ασφαλείς και φτηνοί δρόμοι, έτσι θα διασφαλιστούν και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Έτσι θα σταματήσουν τα υπερκέρδη των εθνικών και διεθνών κατασκευαστικών ομίλων να τροφοδοτούν το επαχθές εθνικό χρέος και να φορτώνονται στις πλάτες του λαού.

Οι τράπεζες, που έπνιξαν τον κόσμο στα χρέη και στηρίχτηκαν με πολλά δις από τις κυβερνήσεις, σταματάνε την χρηματοδότηση γιατί θεωρούν τα έργα επισφαλή με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες να εκβιάζονται και να απολύονται καθημερινά.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου