Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

απο Μαριάννα Τζάννε στο Πρώτο Θέμα

Σαφείς αιχμές από τον υπουργό Υποδομών
Ραγκούσης: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα έργα

01/07/2011 13:53

Διακομματική συναίνεση για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των συμβάσεων παραχώρησης θα ζητήσει την Τρίτη από τα κόμματα της βουλής ο υπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία για την εξέλιξη των έργων.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για τις συμβάσεις παραχώρησης. Άλλο πλαίσιο προθέσεων και άλλο να υπάρχει λύση» διευκρίνισε σε άτυπη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με εκπροσώπους του τύπου, δείχνοντας ενοχλημένος στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι ο προκάτοχός του κ. Δημήτρης Ρέππας είχε ανακοινώσει μονομερή συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, με προοπτική οριστικής επίλυσης στα τέλη Ιουλίου εφόσον συναινέσουν οι τράπεζες.

Ο υπουργός Υποδομών εμφανίζεται να επιζητά διάλογο και λύσεις για τα έργα από σχεδόν μηδενική βάση, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει μεν ένα πλαίσιο που είναι το μνημόνιο συναντίληψης και το οποίο έχει δοθεί στους παραχωρησιούχους ως βάση διαλόγου, δεν έδειξε όμως την αισιοδοξία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας ότι μπορεί να υπάρξει άμεσα έξοδος από το σκοτεινό τούνελ.

Χαρακτήρισε τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που «τρέχει» η χώρα μας αυτή την περίοδο για αυτό όπως είπε, χρειάζεται να ενημερωθούν αρχικά όλα τα κόμματα για την πορεία που έχουν πάρει τα έργα και να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση για να λυθούν τα προβλήματα. «Είναι εθνική βούληση και του Πρωθυπουργού να υπάρχει συνεννόηση για μεγάλα εθνικά θέματα» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας ότι δεν θα καταλογίσει πολιτικές σκοπιμότητες σε περίπτωση που τα κόμματα δεν συμφωνήσουν στις προτεινόμενες λύσεις. Ο υπουργός Υποδομών εξήγησε ότι ο ίδιος δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους για τα έργα, πράγμα που θα γίνει τις επόμενες μέρες. Μίλησε μάλιστα με ρεαλισμό για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει στο υπουργείο αλλά και στον τομέα των δημοσίων έργων λέγοντας ότι αυτή την περίοδο στο υπουργείο Υποδομών είναι να «σαν προσπαθείς να φτιάξεις χιονοδρομικό κέντρο στην Ρόδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου