Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

ΑΠΕΡΓΙΑ, ΡΕΠΟ, Η ΑΔΕΙΑ ?
ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ.

Συνάδελφε,
Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας παράλογης κατάστασης και η ευθύνη βαραίνει όλους μας. Ας μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας.
Στις 23/Ιούνη η ομοσπονδία οικοδόμων, πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικά κέντρα που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ έχουν κηρύξει 24ωρη Απεργία.
Θέση της Διοίκησης του Σωματείου μας είναι η συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία.
Θέση της διεύθυνσης της VINCI το εργοτάξιο να μην λειτουργήσει την ημέρα της απεργίας και να λειτουργήσει το επόμενο Σάββατο 26/Ιούνη. Δυστυχώς, αντί να μιλάμε για τα μέτρα που στραγγαλίζουν τους εργαζόμενους, είμαστε αναγκασμένοι να αναλύουμε τις σκοπιμότητες και τα θέλω του κάθε εμπλεκόμενου.
Παραδοχή Πρώτη:
Δυστυχώς στην Ελλάδα που τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο, ο συνδικαλισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και την ξεπουλημένη από κάθε άποψη ΓΣΕΕ. Από την άλλη έχουμε την αδιέξοδη στάση του ΠΑΜΕ που θεωρεί συμμαχία της εργατικής τάξης την πλήρη ταύτιση και την συμπόρευση με το ΠΑΜΕ. Δεν είναι λίγες οι φορές που μας κατηγόρησαν για εργοδοτικό σωματείο, που τα έχει βρει με την εργοδοσία. Δυστυχώς, σύντροφοι, το δύσκολο είναι να πείσετε τους εργαζόμενους να απεργήσουν. Το εύκολο είναι να τους αναγκάσετε. Και αν η θέα ενός κλειστού εργοταξίου μεσοπρόθεσμα σας προσθέτει πόντους και κύρος, μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί λάθος. Και η σχέση σας με τους εργαζόμενους θα έχει διαρραγεί ανεπανόρθωτα.
Παραδοχή Δεύτερη:
Σήμερα που γκρεμίζονται όλα, είμαστε με αυτούς που αντιστέκονται. Είμαστε με αυτούς που αντιδρούν. Σήμερα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να λύσουμε τις διαφορές μας σε συνδικαλιστικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο. Μακάρι να ήμασταν όλοι μαζί και όχι ο καθένας περιχαρακωμένος στο μικρομάγαζο του προσμετρώντας τις δυνάμεις του.
Σήμερα συμμετέχουμε στην Απεργία της 23/Ιούνη παραμερίζοντας τις διαφορές μας. Διαφωνούμε με τις μεθόδους σας και τη δράση σας αλλά σήμερα έχουμε πόλεμο. Θα βρούμε καιρό να συζητήσουμε, ακόμα και να διαφωνήσουμε, αλλά όχι τώρα.
Παραδοχή Τρίτη:
Η διεύθυνση της VINCI, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, βάζει το δίλλημα:
Αν δηλώσεις ρεπό την μέρα της απεργίας, δουλεύεις το Σάββατο σαν να δούλευες την ημέρα της απεργίας.
Αν δηλώσεις απεργός, δουλεύεις το Σάββατο αλλά χάνεις το ένσημο
Αν δηλώσεις αδειούχος δε δουλεύεις το Σάββατο.
Το εργοτάξιο πάντως θα παραμείνει κλειστό την ημέρα της απεργίας. Για να μη θεωρηθεί η ίδια πως δρα απεργοσπαστικά, να αποφύγει τυχόν επεισόδια, αλλά και να μην πάει πίσω η δουλειά στα τούνελ. Φυσικά στην όλη μεθόδευση η βραδινή βάρδια έμεινε και πάλι εκτός σχεδίου.
Παραδοχή Τέταρτη.
Νιώθεις αδύναμος. Νιώθεις μπαλάκι ανάμεσα σε παρατάξεις, σωματεία και την εταιρεία.
Νιώθεις εξαντλημένος οικονομικά. Νιώθεις απογοητευμένος. Νιώθεις να μην μπορείς να αλλάξεις τίποτε.
Παραδοχή Πέμπτη.
Είσαι συνένοχος. Δεν αντιδράς. Βλέπεις την καταστροφή που έρχεται και νομίζεις πως θα είσαι από αυτούς που θα γλιτώσουν. Ζητάς από τους άλλους θυσίες κι εσύ κρύβεσαι πίσω από τις ανάγκες σου. Θεωρείς τους πάντες ξεπουλημένους μα ποτέ δεν συμμετέχεις ο ίδιος. Ονειρεύεσαι επαναστάσεις, ζητάς απεργίες διαρκείας, αλλά δυσανασχετείς με μια 24ωρη απεργία.
Παραδοχή Έκτη:
Το Σωματείο, με ευθύνη της διοίκησης πρώτα από όλα, δεν έγινε δική σου υπόθεση.
Χάθηκε ανάμεσα στα επουσιώδη, ενώ θα έπρεπε να ξεκινήσει από τα βασικά. Έδειξε ατολμία σε κάποιες περιπτώσεις και μπέρδεψε την ευγένεια με την υποχώρηση.
Στις 23/Ιούνη δώσε τη δική σου απάντηση σε όλους, μα πιο πολύ στον εαυτό σου.
Δήλωσε ΑΠΕΡΓΟΣ.
ΠΕΣ ΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΑΡΝΗΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΑΡΝΗΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΑΡΝΗΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
Ποτέ δε θα σου επιβάλουμε την άποψη μας. Ποτέ δε θα σε ξεγελάσουμε με ελεημοσύνες. Σκέψου μόνο τους λίγους «ανόητους», αμετανόητους συναδέλφους σου που θα απεργήσουν και στάσου πλάι τους.

─────────────────────────────────────────────────────
www.galaria2010.blogspot.com galaria2010@gmail.com 2610 960 826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου