Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διακομματική και νομοθετική ρύθμιση για τα οδικά έργα
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη σημερινή του συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων, ανακοίνωσε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για πέντε μεγάλους οδικούς άξονες, αρνήθηκε να πάρει οποιαδήποτε θέση για τη μείωση των διοδίων, ενώ όταν τα κόμματα «έθιξαν» την «υπέρμετρη αισιοδοξία» του προκατόχου του Δημήτρη Ρέππα, δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει.
Ο ρόλος της διακομματικής επιτροπής θα είναι να αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τις κοινοπραξίες και τις τράπεζες, προκειμένου να αρχίσει ξανά η εισροή χρημάτων προς τις εταιρείες, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών.

Ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε ότι ως βάση διαπραγμάτευσης θα χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο "συναντίληψης" που έχει ήδη υπογραφεί από τον προηγούμενο μήνα μεταξύ του υπουργείου και των πέντε κοινοπραξιών, ενώ για να πραγματοποιηθεί σύσταση της επιτροπής θα γίνει νομοθετική ρύθμιση.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα έργα θα κινούνται αργά, για την ακρίβεια θα υπολειτουργούν, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο, ενώ θα γίνουν προσπάθειες ολοκλήρωσης χωρίς όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης τόνισε ότι τα ηλεκτρονικά διόδια αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα ενώ σε ερώτηση για το αν θα μειωθούν οι τιμές των διοδίων τόνισε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι τιμές τους, παρόλο που οι εργολάβοι το απαίτησαν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα διόδια Ελευσίνας-Κορίνθου, θα έπρεπε να αυξηθούν κατά 50% αλλά την αύξηση θα επωμιστεί το κράτος.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση, αντιμετώπισαν με επιφύλαξη την πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, όλοι όμως επισημαίνουν την αναγκαιότητα συνέχισης των έργων.

Πιο συγκεκριμένα η Α. Ξηροτύρη της Δημοκρατικής Αριστεράς, τόνισε την αναγκαιότητα της γρήγορης ολοκλήρωσης των έργων. Ο Στ. Καλογιάννης της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση. Ενώ ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ ήταν επικριτικός για την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλώνοντας πως δεν θα συμμετέχει στην διακομματική επιτροπή.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε πως, "δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Δουλεύουμε".

ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΑΡΑ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου