Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους στην COCA COLA 3Ε Πατρών και στην ΑΒΕΞ Πάτρας. Ο συνδικαλιστικός φορέας στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλει τις διοικήσεις των δυο επιχειρήσεων και δηλώνει αποφασισμένος να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Οι διοικήσεις και των δύο Επιχειρήσεων τηρούν απέναντι στους εργαζόμενους απαξιωτική και αδιάλλακτη στάση, την οποία και καταγγέλλουμε. Αδιαφορούν για την ανασφάλεια, που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Είναι απαράδεκτο και οξύμωρο από μία Εταιρεία, όπως η COCA COLA να παρουσιάζεται στους εργαζόμενους με σειρά ανακολουθιών και να προσπαθεί να τους απαξιώσει, με στόχο την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τη σταδιακή αντικατάσταση με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δίχως δικαιώματα. Η εργοδοσία του Εργοστασίου ξυλείας ΑΒΕΞ έσυρε έναν χρόνο τώρα τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια, στην αεργία εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής και ανοχής από την πλευρά των εργαζομένων, αδιαφορώντας επιμελώς και για τα δεδουλευμένα του Ιουνίου.

Είναι καιρός επιτέλους στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η Ελληνική κοινωνία, να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, που απαιτεί η ευθύνη του καθενός!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τις απαράδεκτες τακτικές των δύο Επιχειρήσεων και είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε όλα τα εργασιακά δικαιώματα των συνάδελφων μας, κλιμακώνοντας τους αγώνες μας, προκειμένου να αντισταθούμε δυναμικά σε κάθε σκοπιμότητα και των δύο Επιχειρήσεων.»

THE BEST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου