Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Ολυμπία Οδό

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων στη συνεδρίασή του στις 26-7-2011, εκτός ημερησίας, συζήτησε το κατεπείγον θέμα: «Εργασίες στα εργοτάξια της “Ολυμπίας Οδού”» και αποφάσισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες στα εργοτάξια της «Ολυμπίας Οδού» σταδιακά μειώνονται και σήμερα πλέον έχουν πλήρως διακοπεί.

Πάνω από το 80% του προσωπικού έχει ήδη απολυθεί, προαναγγέλλοντας τις προθέσεις του παραχωρησιούχου για την οριστική εγκατάλειψη του έργου.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο ανησυχεί σοβαρά γι’ αυτή την εξέλιξη. Θεωρεί αδιανόητη τη διακοπή και την εγκατάλειψη του έργου από τον παραχωρησιούχο, κατά παράβαση της ισχύουσας σύμβασης και με την ανοχή της Πολιτείας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο μόνος συνεπής στις προβλέψεις της σύμβασης είναι οι πολίτες, που συνεχίζουν να πληρώνουν διόδια κινούμενοι όχι σε αυτοκινητόδρομο, αλλά σε ένα ανασφαλές, επικίνδυνο και εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να προασπίσουμε την ασφάλεια των οδηγών και το Δημόσιο συμφέρον.

Απαιτούμε την εφαρμογή της σύμβασης και την ανάληψη των υποχρεώσεων που πηγάζουν από αυτήν τόσο από την μεριά του Δημοσίου, όσο και από την πλευρά του παραχωρησιούχου. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτο οι πολίτες να συνεχίζουν να πληρώνουν διόδια σε ένα εγκαταλειμμένο έργο.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει χωρίς καθυστέρηση όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε:

1) Να επανεκινήσουν οι εργασίες με το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, που προβλέπεται από τη σύμβαση.

2) Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν μαζικά το τελευταίο διάστημα.

3 Να ολοκληρωθεί το έργο σε όλα το μήκος του από την Κόρινθο μέχρι τον Τσακώνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στον αρμόδιο Υπουργό και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επανεκίνηση του έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου