Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πολιτική κόντρα για τους δρόμους στην Ηπειρο
Σφοδρή αντιπαράθεση για τους υπό κατασκευή δρόμους στην Ηπειρο ξέσπασε ανάμεσα στον υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη και τους υπεύθυνους Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Εργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές Στ. Καλογιάννη και Δ. Τσουμάνη.
Ο υφυπουργός είπε ότι τα έργα προχωρούν κανονικά. Οι βουλευτές επισημαίνουν:

* Στην Ιόνια οδό: κανένα συμβατικό χρονοδιάγραμμα δεν τηρείται πλέον στη σύμβαση παραχώρησης. Δεν υπάρχει ούτε ένα εργοτάξιο σε λειτουργία σε Ηπειρο και Αιτωλοακαρνανία.

* Στον οδικό άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά: το υπουργείο αναζητεί πόρους για εκπόνηση πρόσθετων μελετών. Η αλήθεια -ισχυρίζονται- είναι ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες και η αδειοδότησή τους εγκρίθηκαν τον Αύγουστο του 2009. Το ΥΠΟΜΕΔΙ όφειλε να ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης και να δημοπρατήσει το έργο. «Από τις δηλώσεις του υφυπουργού προκύπτει ότι το έργο έχει παραπεμφθεί στις καλένδες».

* Στον κόμβο της Εγνατίας: ο κ. Μαγκριώτης, θεωρεί απαραίτητη την κατασκευή κόμβου ανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων. «Αυτό -υπογραμμίζουν- επαναλαμβάνεται εδώ και 1½ χρόνο. Στον κόμβο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό».

* Στον οδικό άξονα Καρτέρι - Θεσπρωτίας -Πάργα: ο υφυπουργός λέει ότι ξεκίνησε η κατασκευή του τμήματος Καρτέρι - Πάργα μήκους 15 χλμ. Η αλήθεια, αντιτείνουν, είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμιά εργασία.

Μ.ΠΙΝ.-ΑΓ.ΒΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου