Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ,

«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

Το Σωματείο “H ΓΑΛΑΡΙΑ” από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του είχε σαν στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όλων των εργαζομένων. Είτε αυτοί εργάζονται στις γαλαρίες, είτε στα συνεργεία, είτε στους δρόμους.

Το τελευταίο διάστημα και λίγο μετά την διάθεση της Διοίκησης του Σωματείου για δυναμική παρέμβαση στις απολύσεις που έγιναν και θα γίνουν, γίναμε μάρτυρες αφόρητων πιέσεων από τα μέλη της Διοίκησης. Απόφαση του Σωματείου μας και έπειτα από πολλές προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο θέμα των απολύσεων, ήταν η 4ωρη στάση εργασίας που εξαγγείλαμε για την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Δυστηχώς δεν προβλέψαμε την διάθεση κάποιων για βρώμικο παιχνίδι. Σήμερα, πρωί της Δευτέρας, μας ανακοινώθηκε ότι ο κ. Χασάν δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από άτομο που ενεργούσε εκ μέρους μέλους της Διοικήσης, σε συνέχεια του απειλητικού τηλεφωνήματος προς τον κ. Πρωτοψάλτη την προηγούμενη εβδομάδα. Πάγια θέση της Διοίκησης του Σωματείου “H ΓΑΛΑΡΙΑ”, είναι η λύση των οποιοδήποτε προβλημάτων που προκύπτουν, να στηρίζονται σε διάλογο και μόνο στον διάλογο. Από την ίδρυση του Σωματείου κάναμε σαφές προς όλους την αντίθεσή μας προς κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια σπίλωσης μελών της Διοίκησης του Σωματείου μας. Είμαστε διατεθημένοι να βοηθήσουμε με κα΄θε τρόπο στην διαλεύκανση της υπόθεσης και στην τιμωρία των ενόχων όποιοι και αν είναι αυτοί. Οι οποιεσδήποτε διαφορές με τους συναδέλφους και την Διοίκηση της εταιρείας θέλουμε να λύνονται με τον διάλογο και μόνο με τον διάλογο. Η προσπάθεια κάποιων να σταθούν εμπόδιο στην δράση του Σωματείου μας χρησιμοποιώντας προβοκατορικους τρόπους θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους.

Για τον λόγο αυτό και έχοντας κατά νου την προάσπιση του κύρους και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας, πολύ δε περισσότερο των μελών της Διοίκησης μας, αποφασόσαμε την αναστολή της 4ωρης στάσης εργασίας που κυρήξαμε για την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Ο αγώνας όμως για την ματαίωση των απολύσεων συνεχίζεται!!