Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ANAKOΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

Δρέπανο Αχαΐας 06/10/2011 Αρ. Πρωτοκόλλου 053

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι υποσχέσεις δεν πείθουν κανένα. Η «Ολυμπία Οδός» είναι παρελθόν.
Κυβέρνηση σημερινή και προηγούμενη, εργολάβοι και τράπεζες, έκαναν τα πάντα για να μείνουμε άνεργοι. Ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει.
Ανοίγουμε τις μπάρες της ντροπής.
Είναι αδιανόητο σε ένα έργο που δεν κατασκευάζεται, που έχουν απολυθεί χιλιάδες εργαζόμενοι, που η συμμετοχή των εργολάβων είναι μόλις 7% να συνεχίζουμε να πληρώνουμε διόδια.
Καλούμε όλους τους φορείς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση μας.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμοι Πελοποννήσου, Εργατικά Κέντρα της περιοχής, Ομοσπονδίες εργαζομένων, Σωματεία εργαζομένων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Συνελεύσεις Πλατειών, Άνεργοι, Πολίτες της περιοχής είναι η στιγμή της αντίστασης.
Αντίσταση στην Κατοχική Κυβέρνηση.
Αντίσταση στους μεγαλοεργολάβους εκμεταλλευτές.
Αντίσταση στους τραπεζίτες που μας πίνουν το αίμα.
Ως εδώ. Ένα έργο που τόσο πολύ διαφημίστηκε αποτελεί παρελθόν. 2800 εργαζόμενοι είναι στο δρόμο. Ένας δρόμος καρμανιόλα που σκοτώνει ανθρώπους παραμένει ένα ατέλειωτο εργοτάξιο.
Πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Το άνοιγμα των διοδίων είναι μόνο η αρχή. Η πάλη για μόνιμη κατάργηση τους η συνέχεια. Ο αγώνας για απαλλαγή από κυβερνήσεις κατοχικές, δουλικές και ξενόφερτες μόνιμος.
Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν και μόνοι τους να κατασκευάσουν το «έργο πνοής» χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν το παραμικρό ποσό από την τσέπη τους. Να κάνουν δηλαδή αυτό που κάνουν χρόνια οι εργολάβοι και θησαυρίζουν στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
Αν δεν αντισταθούμε τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια νέα κατοχή θα έχουμε να δώσουμε λόγο στα παιδιά μας.
Παρασκευή 7/10/2011 Από τις 7:00 π.μ. μέχρι το Σάββατο 8/10/2011 στις 7:00π.μ.
Ανοίγουμε τις μπάρες της ντροπής στο Ρίο. Διαδηλώνουμε 24 ώρες συνέχεια.
Τραγουδάμε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής με το συγκρότημα «Ταγκοραμένοι»
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ- ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ- ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ.
Γιατί η πολιτική διαμορφώνεται στους δρόμους.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη Μαγκριώτη στην εφ. Πελοπόννησος


Όλοι την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος στις 11.30 το πρωί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Ε.Β.Ο.–ΠΥΡ.ΚΑΛ.)–ΑΙΓΙΟΥ
Έδρα: Αίγιο, Γέφυρα Μεγανίτη Τηλ 2691069510 Τηλ Fax 2691060960
Αίγιο, 4/10/2011
Αρ. Πρωτ.:306


Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

ΑΥΤΟΙ: η κυβέρνηση και η τρόϊκα να μπουν οριστικά στην εφεδρεία, να απολυθούν, να διωχτούν οριστικά και αμετάκλητα από όλους εμάς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απολυμένους, τους νέους, την κοινωνία της εργασίας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Δεν θα επιτρέψουμε να παριστάνουν τους σωτήρες αυτοί που κατάστρεψαν τα πάντα, την Εργασία, την Παιδεία, την Υγεία, την Δημοκρατία, την Κοινωνία ολόκληρη.

ΕΜΕΙΣ. Είμαστε ακόμη ζωντανοί και θάμαστε όλοι μαζί.

ΕΜΕΙΣ αντιστεκόμαστε:
• Στην εφεδρεία
• Στις απολύσεις
• Στο μισθολόγιο της πείνας
• Στα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους των κοτζαμπάσηδων και της τρόικας
• Στη διάλυση της κοινωνίας των εργαζομένων.

ΕΜΕΙΣ και όχι αυτοί θα νικήσουμε

Όλοι την Τετάρτη 5 Οκτώβρη
στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος στις 11.30 το πρωί.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ο. Μπίρμπα Γ. Σπυρούλιας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η "ΓΑΛΑΡΙΑ" ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Προεδρείο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα «Η Γαλαρία» θα επισκεφθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου την Κόρινθο για να ενημερώσει τους αυτοδιοικητικούς, τους φορείς και τους πολίτες της Κορινθίας για τις άσχημες εξελίξεις που υπάρχουν με την Ολυμπία οδό, καθώς και για το ρόλο της γαλλικής αναδόχου εταιρείας VINCI και της κοινοπραξίας «Ολυμπία Οδός».
Συγκεκριμένα:
1) Στις 10 π.μ. θα συναντηθεί στο κτίριο της Νομαρχίας Κορινθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε και τους Δημάρχους Κορινθίων, Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Βέλου – Βόχας
2) Στις 11.30 π.μ. θα συναντηθεί με το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και τα στελέχη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου
Το Προεδρείο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα «Η Γαλαρία», το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» σας προσκαλούμε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ. σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου με θέμα: «Οι αρνητικές εξελίξεις της κατασκευής της Ολυμπίας οδού».


Δρέπανο Αχαΐας 03/10/2011