Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μερικά πολύ απλά ερωτήματα που οφείλετε να απαντήσετε, κύριε Χατζηδάκη

1ον Γιατί εμπλέκεται το Υπουργείο σε διαπραγματεύσεις? Έχει υπογράψει κάποια δανειακή σύμβαση που δε τηρήθηκε? Έχει μπει εγγυητής σε κάποια δανειακή σύβαση των εργολάβων με τους τραπεζίτες?

2ον Γνωρίζει ακριβώς το Υπουργείο σε τι ποσοστό έχει κατασκευαστεί το έργο?

3ον Γνωρίζει το Υπουργείο σε τι ποσοστό έχει φτάσει η χρηματοδότηση?

4ον Γνωρίζει το Υπουργείο αν ό,τι έχει κατασκευαστεί πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές?

5ον Με βάση ποια στοιχεία ο Υπουργός επικαλείται μείωση της κυκλοφορίας?

6ον Λειτούργησε ξανά ο ελεγκτικός μηχανισμός είσπραξης των διοδίων που καταργήθηκε το 2008 με αποτέλεσμα να δηλώνουν οι εργολάβοι ό,τι μείωση θέλουνε?

7ον Έχει γνώση το Υπουργείο πόσο είναι το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε από τα διόδια από το καλοκαίρι του 2010 που σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής μέχρι σήμερα ?

8ον Τι θα γίνει με τα διόδια που εισπράττονται χωρίς να πραγματοποιείται καμία εργασία κατασκευής του έργου?

9ον Με την άθλια κατάσταση (ανύπαρκτη συντήρηση) που επικρατεί στην ΝΕΟ θα αναζητηθούν ευθύνες στους εργολάβους για μη τήρηση της σύμβασης από μέρους τους?

10ον Γιατί να πληρώσει η περιφέρεια Δ. Ελλάδας εργασίες συντήρησης της ΠΕΟ όταν για την κατάντια του δρόμου υπεύθυνες είναι οι εργασίες των εργολάβων και οι παραλήψεις τους?

11ον Σχετικά με την HOCHTIEF ( μιας εκ των κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού) και το χρέος -όπως υποστήριξε στην Βουλή ο κ. Καμμένος- περί των 500 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουμε κάποια απάντηση?

12ον Σχετικά με τον ΑΚΤΩΡ ( ενός εκ των κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού) και την απόδοση κεφαλαίων της Αττικής οδού που θα οδηγούσαν στην επιστροφή της Αττικής οδού στο Ελληνικό Δημόσιο θα λάβουμε κάποια απάντηση?

13ον Σχετικά με την VINCI ( μιας εκ των κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού) και την απόδοση κεφαλαίων της Γέφυρας Ρίο-Αντίριο που θα οδηγούσαν στην επιστροφή της γέφυρας στο Ελληνικό Δημόσιο θα λάβουμε κάποια απάντηση?

Πριν ακόμα το Υπουργείο προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, πριν ακόμα δοθούν κι άλλα χρήματα στις τράπεζες δε θα έπρεπε να μάθει, να ερευνήσει, να πιστοποιήσει και να απαντήσει σε αυτά τα πολύ απλά ερωτήματα??

Τσελεπής Θεόδωρος Άνεργος ηλεκτροσυγκολλητής της Ολυμπίας Οδού