Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Του Γιωργου Λιαλιου Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τον Ιούνιο οι μειώσεις στα διόδια
Την ίδια περίοδο η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις «προβληματικούς» οδικούς άξονεςΤον Ιούνιο, εκτός νέου απροόπτου, τοποθετεί χρονικά το υπουργείο Υποδομών τις μειώσεις για τα διόδια και την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις «προβληματικούς» οδικούς άξονες που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Οι πέντε παραχωρησιούχοι και οι εκπρόσωποι των τραπεζών απάντησαν στις προτάσεις του υπουργείου για την υπογραφή μιας «ενδιάμεσης» συμφωνίας και χθες ξεκίνησαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες, κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση της Κομισιόν, που συγχρηματοδοτεί τα έργα. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, οι πέντε παραχωρησιούχοι και οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέθεσαν στο υπουργείο Υποδομών τις απόψεις τους επί του σχεδίου «ενδιάμεσης συμφωνίας» που τους δόθηκε λίγο πριν από το Πάσχα. Σύμφωνα με το σχέδιο, το υπουργείο Υποδομών θα δημιουργήσει ένα εγγυητικό λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πείσει τις τράπεζες να ξεκινήσουν και πάλι τη δανειοδότηση των έργων. Παράλληλα, παραχωρησιούχοι και τράπεζες θα δεχθούν τη μείωση των διοδίων, λαμβάνοντας το υπόλοιπο ποσό από το κράτος. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, παραχωρησιούχοι και τράπεζες επανέφεραν στην τοποθέτησή τους το θέμα των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού του έργου (με όρους 2006-07), αλλά και της αύξησης του πεδίου ευθυνών του Δημοσίου σε σχέση με τα έργα, ζητήματα που όμως αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για το υπουργείο Υποδομών.

Ποια είναι, λοιπόν, τα επόμενα βήματα; Από χθες ξεκίνησαν και πάλι οι συζητήσεις ανάμεσα στο υπουργείο και καθένα ξεχωριστά από τους πέντε παραχωρησιούχους (Ολυμπία Οδός, Μορέα, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), με στόχο να ολοκληρωθούν μέσα στον Μάιο. Μέσα στις επόμενες ημέρες, κλιμάκιο του υπουργείου πρόκειται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες προκειμένου να θέσει την ενδιάμεση συμφωνία υπ’ όψιν των κοινοτικών αξιωματούχων, καθώς η συναίνεσή τους είναι απαραίτητη. Αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το σχέδιο και ταχύτερους των σημερινών ρυθμούς, τότε το «μνημόνιο κατανόησης» θα είναι έτοιμο για υπογραφή στις αρχές Ιουνίου ώστε να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον μήνα. Πριν υπογραφεί, πάντως, οι εκπρόσωποι του υπουργείου θα το παρουσιάσουν στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, η πρόοδος των εργασιών στα τέσσερα από τα πέντε έργα (πλην της εθνικής οδού Κορίνθου - Καλαμάτας - Σπάρτης, που δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα) προχωράει με ρυθμούς χελώνας. Εργα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή μόνο στις σήραγγες των Τεμπών και σε περιορισμένο αριθμό εργοταξίων στην Κορίνθου - Πατρών και στην Ιονία Οδό. Η είσπραξη των διοδίων, ωστόσο, συνεχίζεται κανονικά, με τους παραχωρησιούχους να υποστηρίζουν ότι εξυπηρετεί τα έξοδα λειτουργίας των αξόνων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20 ΜΑΗ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Με παρατηρήσεις απαντούν οι εργολάβοι στις υποσχέσεις υπουργείου για μείωση διοδίων

Θα πάει μακριά η «βαλίτσα» των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών και στους εργολάβους για τις συμβάσεις των πέντε αυτοκινητοδρόμων. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι οι μειώσεις στις τιμές των διοδίων θα ισχύσουν από τα μέσα Ιουνίου, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζει υποσχέσεις...

Προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανάδοχοι υπέβαλαν γραπτώς τις παρατηρήσεις τους, οι οποίες δεν ενθουσίασαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που ετοιμάζεται να στείλει απαντήσεις. Πάντως, ο διάλογος συνεχίζεται και, την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζονται να πάνε στις Βρυξέλλες οι δύο γενικοί γραμματείς Γ. Οικονομίδης και Σ. Λαμπρόπουλος για να παρουσιάσουν τις προτεινόμενες αλλαγές.

Οι εργολάβοι φαίνεται ότι αποδέχονται τις πιέσεις των τραπεζών για τροποποίηση των συμβάσεων του 2007, προσβλέποντας στη γενναία αύξηση των επιτοκίων που με τα τότε δεδομένα είχαν οριστεί στο 2-2,5%. Το υπουργείο πάντως ζητά να τηρηθούν οι συμβάσεις, που στα τρία μεγαλύτερα έργα (Αθηνών-Πατρών, Ιόνια οδός και Μαλιακός-Κλειδί) το ρίσκο της επένδυσης, ανήκει εξ ολοκλήρου στους κατασκευαστές. Αυτή τη διαβεβαίωση έδινε και ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με δημόσιες τοποθετήσεις του. Στα άλλα δύο έργα (Κόρινθος-Καλαμάτα και Ε-65), οι συμβάσεις θεσπίζουν κρατικές επιδοτήσεις σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι αναμενόμενοι κυκλοφοριακοί φόρτοι.

Οι τράπεζες, ωστόσο, επικαλούνται τη δανειακή σύμβαση που έχουν υπογράψει με τους εργολάβους, που δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή, αλλά εμμέσως έχει την κάλυψη του Δημοσίου. Με αυτά τα ιδιωτικά συμφωνητικά, προβλέπεται διακοπή της χρηματοδότησης των έργων σε περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις από τα μοντέλα υπολογισμού των βασικών μεγεθών, όπως η κυκλοφορία και τα έσοδα από τα διόδια.

Καθυστερήσεις

Εχει όμως ενδιαφέρον ότι επικαλούνται τα αποτελέσματα, χωρίς όμως να δίνουν τις βασικές παραμέτρους που χρησιμοποιούν στους υπολογισμούς τους. Βασικά επιχειρήματά τους είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τις μετατοπίσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ώς τα μέσα του 2008 και με ευθύνη του Δημοσίου. Οι εργολάβοι υποστηρίζουν ότι γι' αυτούς τους λόγους δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν τα χρονοδιαγράμματα των έργων πριν εκδηλωθεί η οικονομική κρίση. Αξιώνουν μάλιστα αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ, τις οποίες θα διεκδικήσουν διά της δικαστικής οδού.

Παράλληλα όμως, προσπαθούν να φορτώσουν στο Δημόσιο τη μείωση της κυκλοφορίας, που την αποδίδουν στην οικονομική κρίση και την αύξηση των τιμών στα καύσιμα. Ως τρίτο παράγοντα αναφέρουν το κίνημα «Δεν πληρώνω», που πλέον έχει μειωθεί. «Πονοκέφαλος» παραμένουν οι νταλίκες, που αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν, παρ' όλο που χρεώνουν το κόστος του διοδίου στους πελάτες τους. Το θέμα είναι σοβαρό, αφού αντιπροσωπεύουν το 25-30% της κυκλοφορίας και συμμορφώνονται μόνον όταν υπάρχει Τροχαία στα διόδια και κόβει κλήσεις στους παραβάτες.
Χ.ΤΖ.

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΓΕΩΛΟΓΟΥΣ ΤΕΙΤΖΗΔΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ κλπ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266

Εκλογές σωματείου Κυριακή 5/6, Δευτέρα 6/6 & Τρίτη 7/6.

Να δώσουμε όλοι το παρών στη μάχη για τη μαζικοποίηση του Σωματείου.
Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κεφάλαιο μας οδήγησαν στην νέα βαρβαρότητα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο όνομα της «υπέρβασης της κρίσης» η κυβέρνηση, ζητά διαρκώς νέες θυσίες, ενώ διαγγέλματα όπως το περίφημο «μαζί τα φάγαμε» εκστομίζονται από καλοταϊσμένα στόματα. Το επόμενα μέτρα που θέλουν να φέρουν για ψήφιση, έρχονται τη στιγμή που τα αλλεπάλληλα μνημόνια έχουν χρεοκοπήσει στα μάτια της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, καθώς «αποκαλύπτεται» ότι δεν έγιναν για να «σώσουν την χώρα», αλλά τους τραπεζίτες και τους «δανειστές», συντρίβοντας την κοινωνία.
Η κατεδάφιση των κατακτήσεων και του επιπέδου ζωής επιδιώκεται να είναι ισοπεδωτική και μόνιμη. Δεν αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις με «ελεγχόμενη» ή «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία. Κυβέρνηση και εργοδότες, μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, ΝΔ και ΛΑΟΣ, θέλουν και πάλι το λαό στη γωνία, τρομοκρατημένο από την απειλή της χρεοκοπίας, άφωνο και άβουλο μπροστά στο μέγεθος της κοινωνικής καταστροφής.
Η λήψη ανάλογων μέτρων σε όλη την Ευρώπη, δείχνει ότι η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων είναι κοινή επιλογή όλου του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η είσοδος και της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης και η εκτίμηση για ένταξη και άλλων χωρών σε αυτόν, παράλληλα με το «Σύμφωνο για το ευρώ», δείχνει πως προωθούν ένα πανευρωπαϊκό "Μνημόνιο διαρκείας". Για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέτρα σκληρής λιτότητας έως το 2038 αλλά και μετά!
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ...
Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, εργοδότες μας εκβιάζουν και μας εκφοβίζουν
Στον κλάδο πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για μειώσεις μισθών και εργοδοτικούς εκβιασμούς, ενώ πολλοί από εμάς είναι για μήνες απλήρωτοι. Η εργοδοσία με μεγάλη επιθετικότητα, αλλά και λυμένα τα χέρια από την κυβέρνηση, επιτίθεται στα δικαιώματα μας. Με διλήμματα τύπου «απολύσεις ή μειώσεις» που δικαιολογούνται στο όνομα της πτώσης των κερδών, της ανάγκης για «εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων», οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους.
Για τους εργαζόμενους τεχνικούς η «ατομική διαπραγμάτευση» δεν είναι κάτι καινούργιο. Για χρόνια τώρα οι εργοδότες προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε εργαζόμενοι, αλλά συνεργάτες, πως είμαστε «υπεύθυνοι» για την πορεία της επιχείρησης, όχι όμως «αποδέκτες» των κερδών. Όσοι δουλεύουν με δελτίο «βαφτίζονται» «εργολάβοι» παροχής «ανεξαρτήτων υπηρεσιών» ενώ παρέχουν εξαρτημένη εργασία. Όμως η συλλογική σύμβαση του σωματείου που περιλαμβάνει όλους τους τεχνικούς, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθός ή Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κα) ισχύει ακόμα, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας του κλάδου να την καταργήσει.
Σήμερα που οι εργοδότες δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα η δράση του σωματείου, η μάχη για τη συλλογική σύμβαση, και η ενεργητική συμμετοχή όλων μας, μπορούν να αποτελέσουν «εμπόδιο», στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας, στο απαράδεκτο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, στη μη καταβολή των δεδουλευμένων και των προβλεπόμενων αποζημιώσεων.
Ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία και την προοπτική μιας νέας μετανάστευσης.
Αντί για εφιάλτης, συλλογικός αγώνας!
Εδώ και 3 χρόνια ο κλάδος των κατασκευών περνάει τη χειρότερη ανεργία των τελευταίων εξήντα χρόνων. Είναι χιλιάδες οι συνάδελφοι που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με το επίδομα του ΟΑΕΔ., ενώ όσοι αμείβονται με δελτίο δεν το δικαιούνται. Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που στρέφονται στη μετανάστευση. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει νέα ώθηση στην ελευθερία των εργοδοτών να απολύουν γρήγορα, εύκολα και ανέξοδα, χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν, ενώ θέλει να καταργήσει όποια δικαιώματα διατηρούν ακόμη οι άνεργοι: επίδομα, ασφάλιση, περίθαλψη.
Παράλληλα η κυβέρνηση και το ταμείο των μηχανικών, στρέφονται σαφέστατα ενάντια στους ασφαλισμένους και στους ανέργους μηχανικούς. Το ΤΣΜΕΔΕ, με εύθηνη και της κυβέρνησης , με αποθεματικά πολλών δις, που μαζεύτηκαν από τη δουλειά μας, συνεχίζει να ξεζουμίζει με υπέρογκες εισφορές τους ανέργους και υποαπασχολούμενους μηχανικούς, ενώ δεν ιδρώνει το αυτί του για το απόλυτα αναγκαίο επίδομα των ανέργων μηχανικών με μπλοκάκι.
Το τελευταίο διάστημα εργοτάξια κλείνουν, εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο, έργα παγώνουν. Ήδη ο Ε65, η Ιονία οδός και η Ολυμπία Οδός απέλυσαν εργαζόμενους και σταμάτησαν ή υπολειτουργούν. Οι τράπεζες που καταλήστεψαν ένα ολόκληρο λαό, σταμάτησαν την «χρηματοδότηση» των έργων θεωρώντας τα «επισφαλή». Σε συνεργασία με τους εργολάβους, εκβιάζουν απολύοντας εργαζόμενους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «υπενθυμίζει» ότι τις συμβάσεις αυτές υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά «ξεχνά» πως και οι ίδιοι τις ψήφισαν στη βουλή και συνεχίζουν να τις εφαρμόζουν. Συμβάσεις που επιτρέπουν στους κατασκευαστές, με λιγότερο από 10% στο συνολικό κόστος- να κατασκευάζουν έργα που θα τα εκμεταλλεύονται για 30 χρόνια και πλέον. Συμβάσεις που το 90% του κόστους θα πληρώσουμε εμείς σε διόδια για δρόμους πολλές φορές ημιτελείς έως ανύπαρκτους, ή δρόμους καρμανιόλες.
Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε μαζί με όλα τα σωματεία του κλάδου, την άμεση εγκατάλειψη του μοντέλου των «αυτοχρηματοδοτουμενων έργων». Να φύγουν οι τράπεζες, να συνεχιστούν τα έργα με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των συμφερόντων των εργαζόμενων και ολόκληρης της κοινωνίας. Να χρηματοδοτηθούν τα έργα αυτά και άλλα, όπως σιδηροδρομικά δίκτυα, σχολικά και νοσοκομειακά κτίρια, λιμάνια, από το δημόσιο, γιατί είναι αναγκαία, κοινωνικά ωφέλιμα και χρήσιμα.
Τώρα πρέπει να φτιαχτεί κίνημα ενάντια στην ανεργία, που θα διεκδικεί: ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, μέτρα προστασίας για τους ανέργους και αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας. Για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους, με πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επίδομα ανεργίας και σε όσους δουλεύουν με «μπλοκάκι». Για μείωση των ωρών εργασίας, σαν μέσο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για το χτύπημα της ανεργίας. Η συνέλευση ανέργων στα πλαίσια του σωματείου έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και είναι στις άμεσες προτεραιότητές του σωματείου.
Δυναμώνουμε το σωματείο, ενισχύουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας.
Το σωματείο μισθωτών τεχνικών συνενώνει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων τεχνικών του κλάδου ανεξάρτητα από την μορφή της εργασιακής τους σχέσης και από την εκπαιδευτική βαθμίδα. Με αποφασιστικότητα παλεύει για κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και την κατάργηση της επισφαλούς εργασίας. Δίνει τη μάχη για την αναγνώριση των δικαιωμάτων όσων αμείβονται με δελτίο. Εκφράζει την αλληλεγγύη για κάθε συνάδελφο που βρίσκεται στο στόχαστρο, στηρίζει κάθε μάχη με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργαζομένων και των συμφερόντων τους. Βρέθηκε σε αρκετούς χώρους δουλειάς ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τις μειώσεις μισθών, για την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, ενάντια σ τις απολύσεις και τις βάρβαρες επιπτώσεις της κρίσης στους εργαζόμενους. Με επιτυχίες μεγάλες ή μικρές, με ήττες, αλλά με αποφασιστικότητα και με την πεποίθηση πως, «ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δίνεται». Συμμετέχει στο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, στηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην αναγέννηση του εργατικού κινήματος και στη συγκρότηση ενός εργατικού μετώπου για την ανατροπή της επίθεσης.
Σήμερα που μας θέλουν τον καθένα μόνο του, κι όλους μαζί ανίσχυρους απέναντι στην πολιτική τους, χρειαζόμαστε ένα σωματείο πολιτικά και αριθμητικά ισχυρό, για να συνεχίζει να ταράζει τα νερά της εργοδοτικής κυριαρχίας. Ένα σωματείο του αγώνα, για να υπερασπίζεται αποτελεσματικά και να διευρύνει τις κατακτήσεις μας και να φέρνει στο προσκήνιο τα σύγχρονα δικαιώματα μας. Στην αυτή προσπάθεια η συμβολή όλων είναι αποτελεσματική και αναγκαία.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να διαλέξει το δρόμο του αγώνα, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Οργανωνόμαστε στο σωματείο, συμμετέχουμε στις συνελεύσεις και τις διαδικασίες του, μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις του. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΔΝΤ, ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Μαζί με όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους νέους, με κάθε σωματείο που αντιλαμβάνεται την επείγουσα ανάγκη για πραγματικούς αγώνες. Να διαλέξουμε τη ρήξη με τον εκβιασμό των ελλειμμάτων και του χρέους από τους τραπεζίτες, τους χρηματιστές, το ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Να υπερβούμε τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να δώσουν μια τέτοια μάχη, που προσπαθούν να βρουν διέξοδο σε στημένους και αδιέξοδους διαλόγους και σε συμβιβασμούς για να μη μας συμβεί το χειρότερο (!!), προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποδοχή ακόμα χειρότερων μέτρων.
Σήμερα «σωτήρες» δεν υπάρχουν. Γι αυτό δεν μας μένει άλλος δρόμος από το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητα. Να μετατρέψουμε το θυμό σε μια μεγάλη εργατική απάντηση, για μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους.

Οι εκλογές στην Αθήνα θα διεξαχθούν στα γραφεία του σωματείου (Πλατεία Καρύτση 10, 4oς όροφος), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες : Κυριακή 5/6/2011 (11.00 π.μ. – 9. μ.μ., Δευτέρα 6/6/2011 (15.00 π.μ. – 9. μ.μ.), Τρίτη 7/6/2011 (15.00 π.μ. – 9. μ.μ.)