Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/10/2010

Οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Ιδρύματος στο Αγρίνιο από την Δευτέρα 18/10/2010 έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα 6 μηνών και αναδρομικά 2 χρόνων.
Μετά τις επανειλημμένες συναντήσεις με τη διοίκηση της επιχείρησης ότι θα δοθούν τα δεδουλευμένα, όλες οι παραπάνω προσπάθειες έχουν αποβεί μάταιες
Μάλιστα την στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση, η εργοδοσία προσλαμβάνει προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Ιδρύματος στο Αγρίνιο, δεν πρέπει να νιώσουν μόνοι.
Η δική μας στήριξη και αλληλεγγύη θα αναγκάσει την άκαμπτη εργοδοσία να τηρήσει τα νόμιμα να πληρώσει τους εργαζόμενους και να σταματήσει τις απειλές.
Το Σωματείο «Η ΓΑΛΑΡΙΑ» που πολλά μέλη του είναι κάτοικοι Αγρινίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου Ιδρύματος.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/10/2010

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να παρθεί πίσω τώρα η απόλυση του Νίκου Αβούρη!
Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη, εκδικητική και παράνομη απόλυση του συνάδελφου και συνδικαλιστή Νίκου Αβούρη, εργαζόμενου στην εταιρεία ΙΡΙΣ.
Η απόφαση της εταιρείας να απολύσει τον συνάδελφο επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» τη στιγμή που έχει ήδη προβεί σε πρόσληψη νέου υπαλλήλου στη θέση του, αποτελεί επί της ουσίας εκδικητική απόλυση και συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου.
Σας ενημερώνουμε ότι ο συνάδελφος Ν. Αβούρης είναι γνωστός σε εμάς για την συνδικαλιστική του δράση εδώ και χρόνια.
Απαιτούμε να αρθεί άμεσα η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου και σκοπεύουμε να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στο θέμα, καταγγέλλοντας την εταιρεία σας σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά παράλληλα με την ενημέρωση που θα κάνουμε σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα στα οποία συμμετέχουμε. Στηρίζουμε επιπλέον και τον δικαστικό αγώνα του Ν. Αβούρη.
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, Αθήνα, τηλ. 6977177173, 6977229152, email: psi_somatio@yahoo.gr


Αριθ. Πρωτοκ.:012 Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2010ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ν.ΑΒΟΥΡΗ


Η εταιρεία «ΙΡΙΣ» που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας, γνωστή για τις συνεχείς και πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, προχώρησε πριν λίγο καιρό στην απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου στο οικοτροφείο ΙΡΙΣ ΑΧΑΪΑΣ Νίκου Αβούρη, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στην κανονική του άδεια. Παράλληλα ο πρόεδρός της απείλησε με απόλυση άλλους 6 εργαζομένους από την ίδια δομή, εκείνους δηλαδή που διαμαρτύρονταν και κινητοποιούνταν ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας η οποία παρακρατούσε μισθούς εργαζομένων ακόμη και 2 χρόνων πίσω (3 μηνιάτικα του 2008 εξοφλήθηκαν το 2010)!!!
Ο Ν. Αβούρης είναι γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο της ψυχικής υγείας, ενώ από τις 29 Μαΐου 2010 είναι μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ).
Γι’ αυτή του τη δράση η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη και τη χρονική συγκυρία της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης των εργασιακών δικαιωμάτων, επιδιώκει να τον εξοντώσει ηθικά, συνδικαλιστικά, εργασιακά και οικονομικά.
Η απόλυσή του είναι παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική. Το Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο) διεκδικεί από την πρώτη στιγμή την άρση της απόλυσης του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. Πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας «ΙΡΙΣ» προκειμένου να ανακόψει την εκδικητική αυτή απόλυση και να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που αυτή επιφέρει πλην όμως η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα και παρέπεμψε την ευθύνη της συνάντησης στη δικηγόρο και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας η οποία επικαλέστηκε ότι ο λόγος της απόλυσης ήταν οικονομικός μια και το Υπουργείο Υγείας απαιτεί να μειωθούν κατά 70% τα έξοδα μισθοδοσίας, αλλάζοντας τον αρχικό λόγο που είχε επικαλεστεί η υπεύθυνη του ΊΡΙΣ ΑΧΑΙΑΣ όταν τηλεφωνικά ανακοίνωσε στον Ν. Αβούρη την απόλυσή του που αφορούσε δήθεν χαμηλή αποδοτικότητα. Η μη σταθερή στάση της διοίκησης και των υπευθύνων επιβεβαιώνουν τον εκδικητικό χαρακτήρα της απόλυσης που προφορικά άλλωστε έχουν πει ανοιχτά σε όλους τους εργαζόμενους.
Θεωρούμε απαράδεκτο και βλαπτικό για την ποιότητα των υπηρεσιών της ψυχικής υγείας να απολύονται έμπειροι εργαζόμενοι (ο Ν.Αβούρης εργάζεται επι επτά έτη στο χώρο) όταν οι δομές αυτές λόγω της παρατεταμένης κρίσης (υποχρηματοδότηση από το 2005, ανύπαρκτος κεντρικός σχεδιασμός και ελλιπής εποπτεία) έχουν χάσει πάνω από το μισό προσωπικό τους και απειλείται η θεραπευτική συνέχεια που τόσο αναγκαία είναι για τους ευαίσθητους ενοίκους των δομών αυτών αλλά και για τη συνέχεια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Θεωρούμε απαράδεκτο να προτάσσονται οι εκδικητικές πράξεις εις βάρος του οφέλους των ψυχικά ασθενών και αντίθετα από τις αρχές της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Οι εργαζόμενοι έχουν παλέψει όλα αυτά τα χρόνια για τη διατήρηση των υπηρεσιών αυτών παρόλη την απληρωσιά τους και τους χαμηλούς μισθούς και ο Νίκος Αβούρης είναι ένας από αυτούς. Θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση για τις απαράδεκτες αυτές πράξεις που επιδεινώνουν την ήδη κακή κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας. Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία των απολύσεων και μόνο έτσι θα τις σταματήσουμε.
Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Ευγένιος Κυπριανίδης, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Τουριστικών Οδηγών Ν. Αχαΐας και Ηλείας, από τραμπούκους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες των ιδιοκτητών δεν μπορεί να σταματήσουν την συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου μας και των σωματείων συνολικά.
Ενοχλούνται οι ιδιοκτήτες από τη δράση του σωματείου γιατί θέλουν ασύδοτα να παραβιάζουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των οδηγών.
Θέλουν οδηγούς με 15ωρα και 20ωρα πάνω στο τιμόνι, χωρίς καν να πληρώνονται με βάση την Συλλογική τους Σύμβαση.
Θέλουν οδηγούς συνενόχους και αυτόχειρες σε παρανομίες και ελλείψεις που συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια των επιβατών.

Οι αρμόδιοι φορείς (ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας, Τροχαία) δεν μπορεί να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, αλλά να δρουν σαν ελεγκτικοί μηχανισμοί απαιτώντας την τήρηση και αυτής της στοιχειώδους νομοθεσίας (αμοιβές, ωράρια, ΚΤΕΟ, ζώνες, κ.λ.π.).
Η πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων είναι στο πλευρό του σωματείου των οδηγών και του συναδέλφου μας συνδικαλιστή.

Η ασυδοσία, η τρομοκρατία και οι τσαμπουκάδες
δεν θα περάσουν.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


1. Σωματείο εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου
2. Σύλλογος προσωπικού ΔΕΥΑΠ
3. Σωματείο εργαζομένων στη Φύλαξη Πελοποννήσου, Στερεάς, Ηπείρου, Ιονίων νήσων
4. Σωματείο Μαγείρων ,βοηθών και λοιπού προσωπικού
5. Σωματείο σερβιτόρων Καφεζαχαροπλαστείων Ν. Αχαΐας« Η Ανάσταση»
6. Σωματείο εργαζομένων στο PORTO- RIO
7. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας και περιοχής Αχαΐας «η ενότητα»
8. Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Πάτρας
9. Ένωση υπαλλήλων τύπου και γραφικών τεχνών Ν. Αχαΐας
10. Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ "Αρτιν Δανελιαν"
11. Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων (ΕΚΑΒ) Γ’ περιφέρειας
12. Σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων
13. Σωματείο συμβασιούχων Ν. Αχαΐας «δικαίωμα στην εργασία»
14. Α´ ΕΛΜΕ Αχαΐας
15. Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας
16. Σωματείο οδηγών Δήμου Πάτρας
17. Σωματείο εργαζομένων στην ΑΒΕΞ
18. Σωματείο καθαριότητας Δήμου Πάτρας
19. Σύλλογος υπαλλήλων περιφέρειας δυτικής Ελλάδας
20. Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας
21. Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωμ. Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ)
22. Σύλλογος Νοσηλευτών-τριών Αχαΐας
23. Πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εργαζομένων προσωπικού ασφαλείας
24. Σωματείο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων εργαζομένων στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος- «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με ανακοίνωση του καταγγέλλει την επίθεση κατά μέλους του Δ.Σ των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ν.Αχαΐας και Ηλείας από εργοδότες.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τον άνανδρο και δολοφονικό τρόπο δράσης κατά του συναδέλφου και μέλος του Δ.Σ. των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ν. Αχαΐας & Ηλείας Ευγενίου Κυπριανίδη, την Κυριακή 17/10/2010, από εργοδότες που θεωρούν ότι είναι υπεράνω Πολιτείας και Νόμων.

Οι κατά τα άλλα ευυπόληπτοι συμπολίτες μας έστησαν «καρτέρι θανάτου» σε ένα οδηγό συνδικαλιστή και του επιτέθηκαν και θρασύδειλα τον ξυλοφόρτωσαν (τρεις εναντίον ενός!!!) και με απάνθρωπο τρόπο προσπάθησαν να τον επιβιβάσουν βιαίως σε δικό τους όχημα για «μία βόλτα». Ο συνάδελφος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε στις αναγκαίες εξετάσεις – θεραπεία και νοσηλεύτηκε εκεί το βράδυ της Κυριακής 17/10/2010. Το έγκλημα του συναδέλφου είναι η εντονότατη συνδικαλιστική του δράση τόσο αυτού, όσο και του σωματείου του, που θίγει ίσως συμφέροντα και αναδιατάσσει ένα καθεστώς λειτουργίας ασύδοτο έκνομο τριτοκοσμικό που καταδικάζει τη νόμιμη συνδικαλιστική δράση και αναλαμβάνει και την εκτέλεση ποινών τις οποίες απονέμει.

· Καλούμε την Ασφάλεια και την ΕΛΑΣ να πράξει τάχιστα τα δέοντα.
· Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα προστασίας των συνδικαλιστών που έχουν το θάρρος να τα βάζουν ανοικτά και επώνυμα με τους εργοδότες.
· Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να λάβει από την μεριά της όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να μην έχουμε εκτός από τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και θύματα υποθέσεων που προσομοιάζουν στην δολοφονική απόπειρα της συναδέλφισσας Κούνεβα στην περιοχή μας, της συγκλονιστικής υπόθεσης που «τέθηκε στο αρχείο» μιας και τα θιγόμενα συμφέροντα αποδείχθηκαν πανίσχυρα.

Τέλος, προειδοποιούμε πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν κάμπτουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα αντιθέτως το δυναμώνουν και ο ισχυροποιούν για να συνεχίσει τη μόνιμη δράση του.»