Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Διοίκηση του Σωματείου "Η ΓΑΛΑΡΙΑ" έπειτα από συναντήσεις με τα μέλη του Σωματείου μας και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας σαν εργαζόμενοι,
έθεσε ήδη στην Διοίκηση όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες.
Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για όλα τα θέματα που θέσαμε.
--
ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΓΑΛΑΡΙΑ"

Θανάσης Παπακωνσταντίνου - αερικό

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Patti Smith - People Have The Power

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

Alors, c'est la guerre ? (έχουμε πόλεμο λοιπόν?)

Συνάδελφε,
Ζούμε στην εποχή της βαρβαρότητας. Καταχτήσεις και δικαιώματα αιώνων καταργούνται. Το εισόδημα μας μειώνεται δραματικά και η σύνταξη θα αποτελέσει για τους περισσότερους από μας όνειρο απατηλό. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, που επιβάλει το Δ.Ν.Τ. η Ε.Ε. και υλοποιεί η κυβέρνηση, καλούμαστε να παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ασφαλέστερη εργασία και καλύτερες αποδοχές. Γνωρίζουμε όλοι τις συνθήκες που επικρατούν.
Καλύτερα από όλους γνωρίζουν οι συνάδελφοί μας που απολύθηκαν με πρόσχημα τις περικοπές προσωπικού εξαιτίας της «αδυναμίας συνέχισης του έργου στα τμήματα που απαιτούνται καταβολή αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις».
Το γνωρίζει καλά ο συνάδελφος , μέλος του Δ.Σ. του σωματείου μας, που παράνομα απολύθηκε μια μέρα μετά την υποβολή υποψηφιότητάς του.
Το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν για χειριστές και χρησιμοποιούνται ως οικοδόμοι. Οι συνάδελφοι οικοδόμοι που χρησιμοποιούνται ως οδηγοί και οι συνάδελφοι οδηγοί που χρησιμοποιούνται ως γομοτές.
Το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι στα γραφεία που εργάζονται 1 και 2 ώρες καθημερινά πέρα από το ωράριο και δεν έχουν λάβει ούτε λεπτό υπερωρίας
Το γνωρίζουν καλά οι συναδέλφισες καθαρίστριες που εργάζονται «ελαστικά» με 4ωρα και 5ωρα λαμβάνοντας το εξευτελιστικό ποσό των 500 Ευρώ και βάζοντας και από την τσέπη τους τα μεταφορικά για να βρίσκονται στα μέτωπα στην ώρα τους.
Το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που παρακαλάν να τους χορηγήσουν γάντια, φόρμες, μάσκες και όλα τα είδη ατομικής προστασίας.
Το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που θα μείνουν χωρίς άδεια γιατί η εταιρία τους υποχρεώνει να δηλώνουν αδειούχοι ή απεργοί με το ζόρι.
Το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που δουλεύουν παράνομα τα Σάββατα και πληρώνονται παράνομα με όσο επέλεξε η εταιρία.
Το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που πληρώνουν καθημερινά τεράστια ποσά για την μετακίνηση τους και για την διέλευση της γέφυρας.
Το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που δεν πληρώνονται παράνομα τα επιδόματα που δικαιούνται με βάσει τις συμβάσεις.
Το γνωρίζουμε καλά εμείς στο Δ.Σ. του Σωματείου μας, που απαξιωθήκαμε και λοιδορηθήκαμε καιρό τώρα. Που μας αρνούνται την χορήγηση στοιχείων που ζητήσαμε. Που αρνήθηκαν να μας ενημερώνουν πριν από οποιαδήποτε απόλυση.
Που επιβράβευσαν την συμπεριφορά του κύριου υπεύθυνου για τις συνθήκες που επικρατούν στον ανατολικό τομέα προβιβάζοντάς τον σε γενικό εργοδηγό.
Τον άνθρωπο που προπηλάκισε συναδέλφους, που εξύβρισε συναδέλφους, που έθεσε σε κίνδυνο συναδέλφους. Αυτόν, που στον δικό του τομέα συνέβη το σοβαρό ατύχημα στον συνάδελφο μας που ακόμα δεν έχει αναρρώσει. Αυτόν που ακόμα δεν μας είπε ποιος τον απείλησε τηλεφωνικά.
Όλοι εμείς όμως γνωρίζουμε και κάτι ακόμα. Ως Εδώ! Οι εργαζόμενοι έχουν φωνή.
Έχουν σωματείο και θα διεκδικήσουν τα πάντα και θα τα καταφέρουν.
Alors, c'est la guerre ? Ναι έχουμε πόλεμο!

─────────────────────────────────────────────────────
www.galaria2010.blogspot.com-
galaria2010@gmail.com-
2610960826