Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Με μια νέα επιχείρηση «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» επιδιώκουν να περάσουν σε χρόνο ρεκόρ την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής, την εγκαθίδρυση καθεστώτος απόλυτης εργοδοτικής τρομοκρατίας και καταστολής.
Με μπαράζ ν/σχεδίων προωθούνται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, της υγείας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, καταργούνται οι ΣΣΕ και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις αποικιακού τύπου, «απελευθερώνονται» οι απολύσεις. Αυξάνεται τρομακτικά η φτώχεια, η ανεργία και η ελαστική εργασία.
Μαζί με τη μισητή τρόικα των μαφιόζων-τοκογλύφων «δανειστών», υπογράφουν τον πιο κανιβαλικό προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες! Περικόπτουν άγρια κάθε είδους κοινωνικές δαπάνες (πάνω από 4 δις € για δαπάνες παιδείας, υγείας, ΔΕΚΟ), μισθούς και επιδόματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προγράμματα για δημόσιες επενδύσεις, επιχορηγήσεις στους δήμους. Φορτώνονται απίστευτα φορολογικά βάρη ύψους 7,8 δις ευρώ στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.
Ένα μαζικό πογκρόμ απολύσεων έχει απλωθεί και στη πόλη μας από τη ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, τα ALDI ,μέχρι την ΙΡΙΣ και τις τοπικές εφημερίδες ΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑΓΗ κ.λ.π. Η εργοδοτική τρομοκρατία, η αυθαιρεσία και οι τσαμπουκάδες με μη καταβολή δεδουλευμένων και απολύσεις χωρίς αποζημίωση παίρνει τη μορφή επιδημίας, στη ΔΩΔΩΝΗ, στην ACS, στα εμπορικά καταστήματα, στα καφέ, και στα φαστφουντάδικα της περιοχής μας.
Οι Γάλοι της VINCI απολύουν συνδικαλιστές εργαζόμενους λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει.
Από την άλλη μεριά δίνουν προκλητικά κίνητρα στο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, κρατική επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και θέσεων εργασίας, κατάργηση οποιουδήποτε κρατικού-νομοθετικού ελέγχου στο όνομα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας). Αυξάνουν δραματικά τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μέσα στο 2011 θα ξοδέψουν 62 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους και χρεολύσια, πάνω από 1 δις € κάθε βδομάδα. Χωρίς το χρέος, το «έλλειμμα» των 20 δις του προϋπολογισμού θα γινόταν «πλεόνασμα». Μειώνουν δραστικά τη φορολογία των επιχειρήσεων από 24 σε 20%, με αποτέλεσμα μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζουν την σπατάλη των εξοπλισμών για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, την αύξηση των δαπανών για την καταστολή των εργαζομένων, τα ρατσιστικά πογκρόμ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Με αυτή την πολιτική δεν υπάρχει διέξοδος. Για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, για τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις ορέξεις των δανειστών και των τραπεζιτών «χρεώνουν» τη ζωή μας για τουλάχιστον 20 χρόνια, κηρύσσουν έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο. Θέλουν να μειώσουν την αξία της εργασίας μας, αφού «κοστίζουμε πολύ» και είμαστε αντικίνητρο για τις επενδύσεις τους. Οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν πείθουν κανένα εργαζόμενο. Η δύναμή τους -μέσω και του απόλυτου ελέγχου των ΜΜΕ αρχίζει να ραγίζει. Ακόμα και οι εργαζόμενοι σε αυτά συγκρούονται με τους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των συλλογικών τους συμβάσεων.
Να κάνουμε την οργή μαζικό κίνημα ανατροπής.
Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε
• Ενάντια στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επίθεση!
• Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους,
• Για να ξεσηκωθούμε ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών, την ξεδιάντροπη υφαρπαγή της λαϊκής θέλησης.
• Για να μην πληρώσουμε το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους.
• Για την απαξίωση και διαπόμπευσή μας από τις κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους ως «τεμπέληδες», «συντεχνίες», «αντιπαραγωγικοί», «ρουσφετολόγοι» και «ανεύθυνοι». Λες και τον πλούτο αυτής της χώρας τον δημιουργούν οι λογιστές, οι managers, οι χρηματιστές και οι τζογαδόροι.
• Για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μας ξεπουλάει χωρίς όρια! Συμφωνεί σε … κοινωνική ειρήνη με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση ώστε να «σωθεί ο δανεισμός της χώρας», ενώ εξελίσσεται ένας πρωτοφανής κοινωνικός πόλεμος απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας.
• Για την αγωνιστική ταξική ενότητα στη βάση, την ανυπακοή στα εκβιαστικά διλήμματα του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόϊκα. Με συνελεύσεις και συντονισμούς των πρωτοβάθμιων σωματείων σε κάθε κλάδο και γενικά. Με αποφασιστική κλιμάκωση, απεργίες διαρκείας του αντεργατικού οδοστρωτήρα και μετά τις 15 Δεκέμβρη.
 Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή. Εδώ και τώρα μείωση του χρόνου εργασίας στο 7ωρο-35ωρο, μείωση όλων των ορίων συνταξιοδότησης, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, ίσο με τον βασικό μισθό, διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
 Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΚΟ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΤΑ. Αντί για ιδιωτικές επενδύσεις «φαστ τρακ», δημόσιες επενδύσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών, με προστασία του περιβάλλοντος και με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, για να κινηθεί η παραγωγή, ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
 Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.


ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΣΕΒ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ στα ΧΕΡΙΑ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12
στις 10.30π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
στα πανο των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παναγοπούλα 8/12/2010

Σήμερα 8 Δεκέμβρη 2010 είχαμε άλλη μια απόλυση συναδέλφου για λόγους εκδικητικούς. Μια απόλυση πέρα για πέρα άδικη και παράνομη.
Ο συνάδελφος χειριστής ιδρυτικό μέλος του Σωματείου μας, απολύθηκε γιατί συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις έχοντας πολύπλευρη δράση.
Αυτό σήμερα θεωρείται αδίκημα. Η εργοδοσία προχώρησε σε απόλυση γιατί ο συνάδελφος θέλησε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ως χειριστής.
Απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να δουλέψει ως «ελαστικός εργαζόμενος»
Απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να χειριστεί μηχάνημα που δεν είχε το κατάλληλο δίπλωμα.
Απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να κάνει εργασίες πέρα από την ειδικότητα του.
Τελικά υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα σήμερα;
Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες που προστατεύουν τον εργαζόμενο σήμερα;
Υπάρχουν κλαδικές συμβάσεις εργασίας ή έχουν καταργηθεί;
Ο 1264 υφίσταται ή όχι;
Καταγγέλλουμε ως παράνομη και εκδικητική την απόλυση του συναδέλφου και καλούμε την Vinci να επαναπροσλάβει άμεσα τον συνάδελφο μας.
Καλούμε όλο τον εργαζόμενο κόσμο να αντισταθεί στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλεται σήμερα.
Ως εδώ.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν τώρα τα δικαιώματα τους πριν γίνουν ολοκαύτωμα στον βωμό του κέρδους.Για την διοίκηση

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Τσελεπής Θεόδωρος Λυμπέρης Γιώργος