Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΤΡΑΣ

Μετά τη δολοφονία του συναδέλφου Νίκου Ζαχουλίτη στην περιμετρική από την J&P άβαξ, ήρθε και νέο εργοδοτικό έγκλημα με το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα εργαζόμενου στο εργοτάξιο της Vincy.
Τον συνάδελφο τον ανάγκασε η εταιρία να εκτελέσει εργασία με ανυψωτικό μηχάνημα χωρίς να έχει το απαραίτητο δίπλωμα και την απαιτούμενη εμπειρία, γιατί η Vincy αξιοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο προσπαθεί «να βγάλει και από τη μύγα ξύγκι» εντατικοποιώντας την εργασία, αποφεύγοντας να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό.
Πλάτες στην ασυδοσία της πολυεθνικής, όπως και στη περίπτωση της δολοφονίας του συναδέλφου στην περιμετρική από την J&P άβαξ, κάνει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που χαρακτηρίζουν «ατυχή περιστατικά» τις εγκληματικές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και τη μετατροπή των εργοταξίων και των χώρων δουλειάς σε σύγχρονα κρεματόρια για τους εργαζόμενους. Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του εργατικού κέντρου γίνεται έτσι συνένοχη στις δολοφονίες και στο σακάτεμα εργαζομένων. Αυτοί και η κυβέρνησή τους διαλύσανε την Επιθεώρηση Εργασίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Αυτή η ομάδα-διά στόματος του στελέχους του ΠΑΣΟΚ της κυρίας Σταυρούλας Νικολάου-αρνήθηκε ακόμα και την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους του εργοτάξιου, κάνοντας για άλλη μια φορά πλάτες στα κατασκευαστικά μονοπώλια.
Οι ίδιοι κάνανε πλάτες στον Εμφιετζόγλου όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι ίδιοι οργάνωναν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς σε όλα τα εργοτάξια.
Κανένα σωματείο, κανένα συνδικάτο, κανένας μεμονωμένος εργαζόμενος, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στις εγκληματικές ευθύνες της ηγετικής κλίκας του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας.
Άμεση πρόσληψη εργαζομένων στο εργοτάξιο της Vincy για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.
Να σταματήσει τώρα από τη Vincy η παράνομη χρησιμοποίηση των εργαζομένων σε άσχετες εργασίες σε σχέση με την ειδικότητα για την οποία προσλήφθηκαν.

Η διοίκηση,
3 Σεπτέμβρη 2010
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»
3/9/2010-Παναγοπούλα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Θέση του Σωματείου μας μέχρι τώρα:
16/06/2010
Συνάντηση με την εργοδοσία. Αιτήματα μεταξύ άλλων
Αποκλειστική απασχόληση των εργαζομένων στην ειδικότητα και στον τομέα που έχουν προσληφθεί.

3/8/2010
4ωρη στάση εργασίας .Αιτήματα μεταξύ άλλων
Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας
Και η άμεση πρόσληψη εργαζομένων για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν

11/8/2010
4ωρη στάση εργασίας. Αιτήματα μεταξύ άλλων
Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας
Και η άμεση πρόσληψη εργαζομένων για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν

1/9/2010
24ωρη Απεργία. Αιτήματα μεταξύ άλλων
Να σταματήσει τώρα η παράνομη χρησιμοποίηση των εργαζομένων σε άσχετες εργασίες σε σχέση με την ειδικότητα για την οποία προσλήφθηκαν
Απάντηση της εργοδοσίας:
- «Αόριστο το αίτημα του Σωματείου για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και μάλλον ανεδαφικό.»
- «Το προσωπικό των τμημάτων είναι επαρκές»
- «Η εταιρεία επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της.»
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
2/9/2010
Ένας συνάδελφος μας τραυματίας.
Εκτελούσε εργασία με ανυψωτικό μηχάνημα το οποίο ανατράπηκε, δίχως να έχει το απαιτούμενο δίπλωμα και την ανάλογη εμπειρία. Γλίτωσε από θαύμα.
Θα περιμένουμε μήπως να συμβεί το μοιραίο? Ως εδώ.
Σταματήστε να παρανομείτε τώρα. Σταματήστε να απειλείτε και να εκβιάζεται.
Άμεση πρόσληψη εργαζομένων για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.
Να σταματήσει τώρα η παράνομη χρησιμοποίηση των εργαζομένων σε άσχετες εργασίες σε σχέση με την ειδικότητα για την οποία προσλήφθηκαν.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ VINCI-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ‘’Η ΓΑΛΑΡΙΑ’’

Η Κ.Ο.Ε στηρίζει την αυριανή απεργία του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας VINCI, μια απεργία αξιοπρέπειας και αγώνα απέναντι στους εκβιασμούς, τις απολύσεις, και τις εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας.

Μέσα στην Κατοχική κατάσταση που βιώνει ο εργαζόμενος λαός από τα μέτρα της Τρόικας, το να σηκώνει ανάστημα ένα νέο σωματείο είναι ελπιδοφόρο και δίκαιο, ειδικά όταν παλεύει για επαναπρόσληψη εργαζόμενου συναδέλφου του, για καταβολή επιδομάτων και υπερωριών, για πρόσληψη προσωπικού, για κάλυψη της ασφάλεια και υγιεινής των εργαζόμενων.
Απέναντι στα κατασκευαστικά μεγαθήρια η κινητοποίηση των εργαζόμενων πρέπει να στηριχθεί από κάθε σωματείο, αριστερό Κόμμα και οργάνωση, από κάθε πραγματικά τίμιο συνδικαλιστικό στοιχείο της περιοχής μας. ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής ,για κάλυψη εξόδων μεταφοράς των εργαζόμενων ,για πρόσληψη προσωπικού .