Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το νέο βήμα κυβερνητικού ολοκληρωτισμού, από τον υπουργό μεταφορών και υποδομών Δ. Ρέππα, απέναντι στους μεταφορείς και οδηγούς φορτηγών Δ.Χ. Μαζί με την πολιτική επιστράτευση, την άρνηση κάθε ευνοϊκής ρύθμισης στο καταστροφικό για τη δημόσια μεταφορά νόμο, τη διαπόμπευση από τους «εν διατεταγμένη υπηρεσία» τηλεπαρουσιαστές της χούντας των ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανατρέποντας πραξικοπηματικά κάθε προεκλογική αλλά και συνταγματική δέσμευση, δεν έχει φαίνεται άλλο μέσο πέρα από την ωμή κρατική βία για να περάσει τη συμφωνημένη με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική της.
Θα αποτελέσει ένα νέο πεδίο κερδοσκοπίας για τις πολυεθνικές, θα σημάνει συντριβή των παραδοσιακών, ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων στρωμάτων σε όφελος του μεγάλου και του πολυεθνικού κεφαλαίου που πρόκειται να κατακλείσει τις μεταφορές, το φάρμακο, το «μελετητικό» έργο. Και δεν είναι καθόλου προς το συμφέρον της κοινωνίας και της φτηνής δημόσιας μεταφοράς όπως θέλουν να μας πείσουν.
Η απελευθέρωση της ζούγκλας του ανταγωνισμού, η εκχώρηση όλων αυτών των δραστηριοτήτων στο μεγάλο και πολυεθνικό κεφάλαιο θα οδηγήσει όχι μόνο στην κατάρρευση των αμοιβών και του επιπέδου ζωής των ελευθέρων επαγγελματιών και των μισθωτών των αντίστοιχων κλάδων, αλλά και σε νέα βάρη στην κοινωνική πλειοψηφία από την εκτίναξη της ακρίβειας με τις νέες μονοπωλιακές τιμές που θα επιβληθούν και από τις "αλυσίδες" που σύντομα θα ελέγξουν την αγορά.
Σαν Πρωτοβάθμια Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα υποστηρίζουμε πρώτα από όλα τα συμφέροντα των μισθωτών οδηγών, της εργατικής τάξης των μεταφορών. Τα δικαιώματά τους στους μισθούς και την ασφάλιση, την τήρηση των ωραρίων, τις ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.
Ξέρουμε ότι και μέσα στους «ιδιοκτήτες» υπάρχουν και συγκρούονται διαφορετικά συμφέροντα. Γιατί άλλα συμφέροντα έχουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες που αύριο-μεθαύριο μαζί με τις πολυεθνικές του κλάδου θα φτιάξουν τις νέες εταιρείες, και άλλα οι μικροϊδιοκτήτες, οι αυτοαπασχολούμενοι που καταστρέφονται από τον νόμο κυβέρνησης-τρόικας.
Η οργή και η αγανάκτηση των μικροϊδιοκτητών φορτηγών είναι απολύτως δικαιολογημένη απέναντι σε ένα νόμο που εκμηδενίζει, χωρίς καμιά αποζημίωση και από τη μια μέρα στην άλλη περιουσιακά τους στοιχεία και την ίδια ώρα απαγορεύει πρωτοφανώς κάθε μορφής δραστηριοποίηση στις οδικές μεταφορές, πλην των Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΕ) ή Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ)!
Απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρα επιθετική ταξική πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αντίσταση και την πάλη ενάντια στο πολιτικό έκτρωμα του μνημονίου και στους ντόπιους τιμητές του.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων βρίσκεται στο πλευρό όλων αυτών των χιλιάδων μικροϊδιοκτητών , που επιμένουν αγωνιστικά παρά την επιστράτευση και την επίταξη που τους έχει επιβληθεί, κόντρα στο νόμο που ψηφίστηκε,και δηλώνουν αποφασισμένοι αψηφώντας τους πολύμορφους εκβιασμούς να συγκρουστούν με την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης.
Να μην περάσει η βαρβαρότητα της ασυδοσίας των πολυεθνικών.
ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010
Πρότυπο εργαζομένων

elet@enet.gr

Στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ απευθύνεται ο κ.
Θεόδωρος Τσελεπής, ηλεκτροσυγκολλητής, πρόεδρος του σωματείου «Γαλαρία»

*Με μεγάλη προσοχή διάβασα το άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010, όπου εντελώς αβάσιμα και κατασυκοφαντικά σάς αποδίδουν δηλώσεις που είμαι σίγουρος πως δεν έχετε κάνει. Χαρακτηριστικά σάς αποδίδουν τα εξής:

"Εχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ' όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε. - ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις", δηλώνει στο γνωστό πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. "Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον" συνεχίζει, επικρίνοντας έμμεσα τον συνεχιζόμενο απεργιακό οίστρο της ΑΔΕΔΥ. "Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αισθανθεί μεγάλες περικοπές μισθών και την πιο βίαιη επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους.

Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε". Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι εσείς, ένας γνήσιος αγωνιστής, που μπήκατε μπροστάρης στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας, εσείς που σταθήκατε στο πλάι των εξεγερμένων νέων τον Δεκέμβρη με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, εσείς που αντιληφθήκατε έγκαιρα τη μεγάλη σημασία της Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης των Συνδικάτων στις 29 Σεπτέμβρη, εσείς που αντιδράσατε τόσο στο Μνημόνιο, στο ΔΝΤ και στις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όπου είστε μέλος, διασύρεστε από ένα κατάπτυστο άρθρο της "Ελευθεροτυπίας".

Θα σας παρακαλούσα να αντιδράσετε άμεσα μηνύοντας τον αρθρογράφο και σας ζητώ να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισής σας. Τέλος, θα ήθελα να σας εκμυστηρευτώ το μεγάλο μου όνειρο, τώρα που ξεκινάω την καριέρα μου ως συνδικαλιστής. Ναι, κ. Παναγόπουλε, είστε το πρότυπό μου. Θα ήθελα κάποτε κι εγώ να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των εργαζομένων που εκπροσωπώ και να φτάσω ώς τη θέση του προέδρου της ΓΣΕΕ, που τόσο κοσμείτε με την παρουσία σας».
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ


Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Απεργίες για τώρα στοπ, λέει ο Παναγόπουλος
Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα, διαμηνύει προς... ξένους επενδυτές, μέσω Ρόιτερς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, θεωρώντας το Μνημόνιο τετελεσμένο γεγονός(!).

Τετελεσμένο το Μνημόνιο, λέει ο Γ. Παναγόπουλος «Εχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ' όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις», δηλώνει στο γνωστό πρακτορείο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. «Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» συνεχίζει, επικρίνοντας έμμεσα τον συνεχιζόμενο απεργιακό οίστρο της ΑΔΕΔΥ. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αισθανθεί μεγάλες περικοπές μισθών και την πιο βίαιη επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε», τονίζει.
Ρεαλισμός ή λευκή σημαία, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη η εργασιακή δυσαρέσκεια εξαπλώνεται και στις 29 Σεπτεμβρίου ετοιμάζονται πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις; Ο κ. Παναγόπουλος μιλά πάντως για εξωθεσμικού τύπου αντιδράσεις, αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος της υψηλής ανεργίας. «Φοβάμαι ότι αν δεν το αντιμετωπίσουμε, η ανεργία θα γίνει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο θα οδηγήσει σε αντιδράσεις που δεν θα ακολουθούν τις θεσμικές διαδικασίες, αντιδράσεις των ανθρώπων που πλήττονται και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν», επισημαίνει. «Η χρηματοπιστωτική κρίση εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση απασχόλησης». Μ.ΛΙΤΣΗΣ ───────────────────────────────────────────────────
www.galaria2010.blogspot.com galaria2010@gmail.com 2610 960 826