Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το νέο βήμα κυβερνητικού ολοκληρωτισμού, από τον υπουργό μεταφορών και υποδομών Δ. Ρέππα, απέναντι στους μεταφορείς και οδηγούς φορτηγών Δ.Χ. Μαζί με την πολιτική επιστράτευση, την άρνηση κάθε ευνοϊκής ρύθμισης στο καταστροφικό για τη δημόσια μεταφορά νόμο, τη διαπόμπευση από τους «εν διατεταγμένη υπηρεσία» τηλεπαρουσιαστές της χούντας των ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανατρέποντας πραξικοπηματικά κάθε προεκλογική αλλά και συνταγματική δέσμευση, δεν έχει φαίνεται άλλο μέσο πέρα από την ωμή κρατική βία για να περάσει τη συμφωνημένη με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική της.
Θα αποτελέσει ένα νέο πεδίο κερδοσκοπίας για τις πολυεθνικές, θα σημάνει συντριβή των παραδοσιακών, ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων στρωμάτων σε όφελος του μεγάλου και του πολυεθνικού κεφαλαίου που πρόκειται να κατακλείσει τις μεταφορές, το φάρμακο, το «μελετητικό» έργο. Και δεν είναι καθόλου προς το συμφέρον της κοινωνίας και της φτηνής δημόσιας μεταφοράς όπως θέλουν να μας πείσουν.
Η απελευθέρωση της ζούγκλας του ανταγωνισμού, η εκχώρηση όλων αυτών των δραστηριοτήτων στο μεγάλο και πολυεθνικό κεφάλαιο θα οδηγήσει όχι μόνο στην κατάρρευση των αμοιβών και του επιπέδου ζωής των ελευθέρων επαγγελματιών και των μισθωτών των αντίστοιχων κλάδων, αλλά και σε νέα βάρη στην κοινωνική πλειοψηφία από την εκτίναξη της ακρίβειας με τις νέες μονοπωλιακές τιμές που θα επιβληθούν και από τις "αλυσίδες" που σύντομα θα ελέγξουν την αγορά.
Σαν Πρωτοβάθμια Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα υποστηρίζουμε πρώτα από όλα τα συμφέροντα των μισθωτών οδηγών, της εργατικής τάξης των μεταφορών. Τα δικαιώματά τους στους μισθούς και την ασφάλιση, την τήρηση των ωραρίων, τις ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.
Ξέρουμε ότι και μέσα στους «ιδιοκτήτες» υπάρχουν και συγκρούονται διαφορετικά συμφέροντα. Γιατί άλλα συμφέροντα έχουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες που αύριο-μεθαύριο μαζί με τις πολυεθνικές του κλάδου θα φτιάξουν τις νέες εταιρείες, και άλλα οι μικροϊδιοκτήτες, οι αυτοαπασχολούμενοι που καταστρέφονται από τον νόμο κυβέρνησης-τρόικας.
Η οργή και η αγανάκτηση των μικροϊδιοκτητών φορτηγών είναι απολύτως δικαιολογημένη απέναντι σε ένα νόμο που εκμηδενίζει, χωρίς καμιά αποζημίωση και από τη μια μέρα στην άλλη περιουσιακά τους στοιχεία και την ίδια ώρα απαγορεύει πρωτοφανώς κάθε μορφής δραστηριοποίηση στις οδικές μεταφορές, πλην των Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΕ) ή Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ)!
Απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρα επιθετική ταξική πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αντίσταση και την πάλη ενάντια στο πολιτικό έκτρωμα του μνημονίου και στους ντόπιους τιμητές του.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων βρίσκεται στο πλευρό όλων αυτών των χιλιάδων μικροϊδιοκτητών , που επιμένουν αγωνιστικά παρά την επιστράτευση και την επίταξη που τους έχει επιβληθεί, κόντρα στο νόμο που ψηφίστηκε,και δηλώνουν αποφασισμένοι αψηφώντας τους πολύμορφους εκβιασμούς να συγκρουστούν με την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης.
Να μην περάσει η βαρβαρότητα της ασυδοσίας των πολυεθνικών.
ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου