Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ
ΓΣΕΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ

Κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν την επιχείρηση σοκ και δέος σε βάρος των εργαζομένων, της νεολαίας και ολόκληρου του λαού.
Δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές της κοινωνίας. Και αυτό χρειάζεται απάντηση δυναμική και αποφασιστική.
Δε μας παίρνει να ψελλίζουμε τον κανιβαλισμό του μνημονίου περισσότερο ή λιγότερο.
Κανείς δεν σώνεται μόνος του και κυρίως σε βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων.
Δεν μας φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία και το άσυλο, Δεν μας φταίνε οι γιατροί για τη δημόσια υγεία. Δεν μας φταίνε εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ για τις ακριβές και κακές υπηρεσίες. Δεν μας φταίνε οι δάσκαλοι για το χάλι της δημόσιας παιδείας.
Δεν μας φταίνε οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για τους μπαταχτζήδες επενδυτές τύπου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, COCA – COLA, IDEA(Αντζουλάτος), κ.λ.π.
Μας φταίει η κατοχή της τρόικας Δ.ΝΤ.-ΕΕ-ΕΚΤ και η συνεργαζόμενη με τις κατοχικές δυνάμεις κυβέρνηση Παπανδρέου που πουλάει τα πάντα, ακόμη και μας, στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα του μνημονίου, της καταστροφικής κρίσης του καπιταλισμού, που σαρώνει τον κόσμο της εργασίας, τη δημόσια υγεία και παιδεία, που στραγγαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Ο κανιβαλισμός του μνημονίου, της κρίσης και της κατοχής που προωθείται από τα ΜΜΕ αλλά και καλλιεργείται για να καλύψει τις ανεπάρκειες, τα αδιέξοδα και την ανυπαρξία της κάθε αντιπολίτευσης, στρώνει φαρδιά πλατιά το δρόμο στο φασισμό.
Τα συνδικάτα είναι οι τελευταίες συλλογικότητες που μπορούν να αντισταθούν βρίσκοντας τον ενωτικό ταξικό βηματισμό τους.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν ότι μπορούν για να μείνουμε ξεχωριστά κομμάτια και θρύψαλα, χωρίς αποτελεσματικούς συντονισμένους αγώνες.
Η ΓΣΕΕ δεν υπάρχει πουθενά, όπως και το ΕΚΠ, και δεν υπολογίζεται ούτε πια και από τους συνεταίρους της. Η ανάγκη υπέρβασης είναι ζωτική για το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα και όχι η διάσπαση εν ονόματι της δήθεν ταξικότητας.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία λειτουργώντας σαν εργατικές συλλογικότητες και όχι ως παρακλάδια οργανώσεων και κομμάτων, τώρα χρειάζεται να ορίσουν ως κέντρα αγώνα τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα , αλλά κυρίως την ίδια τη ΓΣΕΕ, παραμερίζοντας τους βολεμένους και τους προσκυνημένους συνδικαλιστές, για να αποχτήσει πρόσωπο και στόχο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Για να σταματήσει να χάνεται και να μιζεριάzει χωρίς γραμμή άμυνας, παρά τους αγώνες των κλάδων και των χώρων δουλειάς που γίνονται, γιατί μόνο έτσι μπορεί να οδηγηθεί αποτελεσματικά στην επίθεση.
Φτάνει πια!
Να σταματήσουμε να πληρώνουμε την κρίση τους,
να μην πληρώσουμε ακριβότερα και την ανάκαμψη τους!!
Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30π.μ. στο Ε.Κ.Πάτρας
και ΠΟΡΕΙΑ στη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. Ελλάδας

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. Αχαΐας
syntonismosaxaias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου