Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μαγκριώτης: Το έργο της "Ολυμπίας" Οδού θα ξαναξεκινήσει πριν το καλοκαίρι Τι δήλωσε σήμερα το πρωί στον Σκάι

Μαγκριώτης: Το έργο της "Ολυμπίας" Οδού θα ξαναξεκινήσει πριν το καλοκαίρι
Τι δήλωσε σήμερα το πρωί στον Σκάι
πριν μία ώρα«Οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων είναι τιμαριθμικές με βάση τον πληθωρισμό, οι οποίες προβλέπονται κάθε χρόνο από τις συμβάσεις του 2007» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η μείωση των διοδίων ήταν και είναι δέσμευση της κυβέρνησης και θα επιμείνει στο θέμα και ο ίδιος προσωπικά.

Σημείωσε ότι τα έργα για τους αυτοκινητόδρομους έχουν σταματήσει γιατί οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση. Προσέθεσε ότι οι τράπεζες είχαν βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο που είχαν συνάψει με τους παραχωρισιούχους και έκριναν ότι δεν είναι βιώσιμα τα έργα και σταμάτησαν τη χρηματοδότηση.

Όπως εξήγησε από τα 8,5 δισ. που χρειάζονται για την κατασκευή των έργων, το 25% είναι εθνική και κοινοτική συμμετοχή, 28% διόδια και το υπόλοιπο ποσοστό από τους εργολάβους και τις τράπεζες.

Εκτίμησε ότι το χρονοδιάγραμμα για τα έργα θα έχει τεθεί μέχρι το τέλος του Μάρτη και θα μας δοθεί χαμηλότοκο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να «ξεμπλοκάρουν» τα έργα, τα οποία, αν όλα πάνε καλά, πριν από το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου