Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ
«Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 με απόφαση του Δ/Σ του σωματείου μας πραγματοποιήθηκε 3ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας με τους εξής σκοπούς.
Πρώτον, την ανάκληση των 33 απολύσεων που έχουν γίνει ως σήμερα και δεύτερον την ακύρωση άλλων 40 που αποφασίσθηκαν για το μήνα Γενάρη, με πρόσχημα την αδυναμία χρηματοδότησης του έργου και την αποπεράτωση των εργασιών.
Η εργοδοσία συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση της αρνήθηκε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους εργαζομένους και ανακοίνωσε κυνικά ότι θα προχωρήσει στις απολύσεις, παρότι υπερβαίνουν κατά πολύ το νόμιμο όριο του 5%, αρνούμενοι μάλιστα και συνάντηση με τα Ε/Κ Πατρών και Αιγίου, εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Μετάλλου, εκπρόσωπους σωματείων και αλληλέγγυους, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Αχαΐας κ.Τσούκαλης και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χατζηλάμπρου.
Χαρακτηριστικό της μέχρι τώρα συμπεριφοράς της εργοδοσίας απέναντι στο σωματείο είναι ότι ο Διευθυντής Έργου τράπηκε σε φυγή για να αποφύγει τη συνάντηση από πλαϊνή πόρτα, φεύγοντας με το αυτοκίνητό του με βίαιο τρόπο με κίνδυνο να τραυματιστούν κάποιοι εργαζόμενοι που επιδίωκαν συνάντηση, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Σωματείου μας.
Προσπάθεια του Σωματείου να αποτραπούν οι απολύσεις μέχρι την διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης απορρίφτηκε από την μεριά της εργοδοσίας.
Ως Δ/Σ, κηρύττουμε για αύριο εκ νέου στάση εργασίας (15:00-18:00) και συνέλευση για να οριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Καλούμε όλο τον κόσμο της Πάτρας να παρευρεθεί στα γραφεία της εταιρείας στο Δρέπανο για τη συνέχιση του αγώνα μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 33 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ─────────────────────────────────────────────────────
www.galaria2010.blogspot.com galaria2010@gmail.com 2610 960 826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου