Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
«ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ» * ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: «ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΝΤΡΟΠΗ»

Οι εργολάβοι εκβιάζουν με απολύσεις
Με απολύσεις ή και απειλές για περικοπές θέσεων εργασίας προσέρχονται οι εργολάβοι των αυτοκινητόδρομων στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υποδομών για τις συμβάσεις, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να διαρκέσουν ολόκληρο τον Φεβρουάριο.
Συνοδεύονται με επίσημες δηλώσεις τους ότι τα έργα θα σταματήσουν γιατί «δεν βγαίνουν» και γιατί οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν τα συμφωνηθέντα δάνεια, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες για τον άξονα Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Στάση εργασίας

Η γαλλική Vinci, επικεφαλής της κοινοπραξίας της Αθηνών-Πατρών, που είχε προχωρήσει σε 29 απολύσεις λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, το τελευταίο διάστημα διοχετεύει μέσω στελεχών πληροφορίες για νέο κύμα διακοπής συμβάσεων από την 1η Φεβρουαρίου. «Ηρθε η ώρα να "εκβιάσουμε" και εμείς», τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων και σήμερα στις 12 το μεσημέρι ξεκινά τρίωρη στάση εργασίας, με συγκέντρωση στο εργοτάξιο στο Δρέπανο Αχαΐας. Καλεί τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και τη συνέχιση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη δυτική Ελλάδα.

7% συμμετοχή!

«Οι κατασκευαστικές εταιρείες απολύουν παράνομα τους εργαζομένους, αφού πρώτα τους εκμεταλλεύτηκαν, τους εξόντωσαν σωματικά και ψυχικά, δεν τήρησαν τους κανόνες υγιεινής και αασφάλειας, δεν σεβάστηκαν το περιβάλλον, βάφτισαν τα δικά τους εγκλήματα εργατικά ατυχήματα και τώρα εκβιάζουν για όλο και μεγαλύτερα κέρδη», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, στην οποία κάνουν λόγο για σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που επιβάλλει ακριβά διόδια σε ένα δρόμο-φάντασμα. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι οι εργολάβοι συμβάλλουν με μόλις 7% στο κόστος των έργων!

Χ.ΤΖ. Εκτύπωση σελίδαςΑποστολή με Email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου